Головна Новини Світ США На Заході вже прямо говорять, як Байден подарував Путіну козирі у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

На Заході вже прямо говорять, як Байден подарував Путіну козирі у війні

NYT пише, Байден створив для України перекручену ситуацію, небачену в історії воєн

14 вересня 2024, 09:02 comments6163
Поділіться публікацією:

Стратегія президента США Джо Байдена на уникнення ескалації війни в Україні призвела до збоченої "інновації" у військовій історії людства. Весь світ став свідком дивної ситуації, коли союзники свідомо обмежують жертву агресії у праві оборону. Про це у коментарі The New York Times розповів історик Єльського університету (США) Тімоті Снайдер.

На Заході вже прямо говорять, як Байден подарував Путіну козирі у війні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

NYT зазначає, протягом усієї війни українській владі доводилося вести тривалі переговори з союзниками та влаштовувати внутрішні суперечки, щоб досягти чергового прогресу у постачанні озброєнь. У результаті виникли два негативні наслідки. По-перше, Байден сам створив атмосферу розчарування та недовіри між Вашингтоном та Києвом. По-друге, Україна так і не отримала вагомих козирів, які б змусили Кремль сісти за стіл переговорів.

При цьому у Путіна такі козирі зусиллями Байдена з'явилися. У російського диктатора з'явилася можливість сформувати концепцію вигаданих "червоних ліній", які сам Вашингтон тепер боїться перетинати, пише NYT.

"Ми раптом опинилися у війні, де багато хто з нас переконаний, що це нормально для росіян бути в Україні, але це ненормально для українців бути в Росії, що є повною інновацією в історії воєн. Ніхто ніколи раніше такого не стверджував, не кажучи вже про те, щоби змушувати своїх ворогів у це повірити. Це неймовірний психологічний успіх російської сторони", — каже Тімоті Снайдер.

На його думку, саме така дивна ситуація, створена Білим домом, зрештою змусила Україну піти на ризикований крок у таємниці розпочати Курську операцію. Київ у тупиковій ситуації не залишився іншого вибору, окрім як спробувати розбити наратив про неприпустимість ударів по Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Путін більше не може чекати: кого Кремль почав перекидати в Курську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини