Головна Новини Світ США Надання Україні високоточних бомб GLSDB: з'явилася реакція Пентагону
commentss НОВИНИ Всі новини

Надання Україні високоточних бомб GLSDB: з'явилася реакція Пентагону

31 січня 2024, 07:50 comments1762
Поділіться публікацією:

У Пентагоні підтвердили, що Україна справді отримає американські бомби GLSDB згідно з домовленостями, проте не вказали конкретних термінів передачі зброї. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Пентагону Патрік Райдер, інформує "Суспільне".

Надання Україні високоточних бомб GLSDB: з'явилася реакція Пентагону

Високоточні бомби GLSDB. Фото: із відкритих джерел

"Як було визнано минулого року, ми надамо Україні GLSDB у рамках наших зусиль щодо надання допомоги у сфері безпеки. Проте з міркувань безпеки нашої діяльності ми не можемо підтвердити конкретні терміни", – зазначили у Пентагоні.

Райдер додав, що США і надалі тісно співпрацюють з Україною та партнерами у сфері безпеки.

Варто зазначити, що раніше видання "Politico" з посиланням на чотири джерела повідомило, що Пентагон успішно випробував нову високоточну бомбу великої дальності GLSDB, яка може прибути в Україну вже в середу, 31 січня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — генсек НАТО Єнс Столтенберг закликає країни Альянсу активізуватися перед другою річницею повномасштабного вторгнення РФ в Україну — і надати більше фінансування Києву. Тим часом лідер ЄС – Німеччина заявляє, що ситуація на фронті в Україні зайшла в глухий кут, а в США, незважаючи на запевнення Держдепу, Україна в 2024 році стане сильнішою і отримає кращі позиції для перемоги у війні з Росією завдяки допомозі Сполучених. Штатів та Євросоюзу, четвертий місяць не можуть узгодити пакети допомоги для нашої країни. На цьому фоні РФ посилює тиск на всіх фронтах – військовому, дипломатичному, інформаційному. Експерти проаналізували те, що відбувається, спеціально для порталу "Коментарі".

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи виправдаються наші очікування щодо підтримки ЄС: що стане ключовим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини