Головна Новини Світ США Надати Україні допомогу як кредит: з'явилася реакція Держдепу
commentss НОВИНИ Всі новини

Надати Україні допомогу як кредит: з'явилася реакція Держдепу

У Держдепі не вважають правильним рішенням обтяжувати Україну мільярдним зовнішнім боргом

13 березня 2024, 11:08 comments1204
Поділіться публікацією:

Державний департамент США висловився з приводу пропозицій, які звучать від республіканців у Конгресі, надати Україні невійськову допомогу як позик. Як повідомляє портал "Коментарі", офіційну позицію під час брифінгу озвучив представник Держдепу Метью Міллер.

Надати Україні допомогу як кредит: з'явилася реакція Держдепу

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Ми не вважаємо, що обтяжувати Україну мільярдним зовнішнім боргом, коли вона намагається відродити свою економіку, – а це, зрештою, найкращий спосіб для неї, щоб стати на власні ноги та захистити себе самостійно інших країн, – буде доречним кроком у цей час", – зазначив Міллер.

Раніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що речник Палати представників США Майк Джонсон та керівники ключових комітетів Палати представників від республіканців, які займаються питаннями національної безпеки, зайнялися розробкою власного пакету допомоги Україні.

Серед пропозицій, що обговорюються – розглядати частину невоєнної допомоги як вид кредиту, заявили голова Комітету з закордонних справ Палати представників Майк Маккол і сенатор від республіканців Ліндсі Грем.

За словами Маккола, цей план також може мати щедру систему погашення, щоб допомогти Україні.

У свою чергу, сенатор-республіканець Ліндсі Грем вважає, що висловлена імовірним кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом ідея про перетворення частини допомоги Києву на кредит допоможе розблокувати Палату представників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – голова Білого дому Джо Байден визнав, що без рішення Конгресу допомога Україні від США не зможе поновитися. А це, як запевняє глава ЦРУ Вільям Бернс, загрожує нашій країні новими територіальними втратами. Тим часом, голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласса запевняє, що Україна майже вичерпала свої можливості – всі внутрішні ресурси використовуються для фінансування армії. Які джерела допомоги для України може знайти Захід? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини