Головна Новини Світ США "Надеріть їм *упу": у США підтримали український наступ на Курську область
commentss НОВИНИ Всі новини

"Надеріть їм *упу": у США підтримали український наступ на Курську область

Двопартійна делегація із США висловила підтримку українській атаці по території Росії та боїв у Курській області.

13 серпня 2024, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

12 серпня до України прибула двопартійна делегація із США, яка складалась з республіканця Ліндсі Грема та демократа Річарда Блюменталя. Вони висловили підтримку Україні у її наступі на Курську область та закликали США надати більше зброї.

"Надеріть їм *упу": у США підтримали український наступ на Курську область

Ліндсі Грем та Річард Блюменталь. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Києві республіканець Ліндсі Грем заявив, що підтримує українську атаку на Курську область. За його словами, Росія сама винна, що почала війну проти України, а тепер відчує наслідки своєї агресії.

"Два з половиною роки, шостий візит, Україна захоплює територію Росії. Що я думаю про Курськ? Сміливо, блискуче, красиво. Так тримати. Хто це почав? Надеріть їм *упу", — сказав Грем.

Сенатор від Демократичної партії Річард Блюменталь також підтримав бої в Курській області назвавши цей прорив "історичним", адже війна перемістилась на територію Росії.

"Сьогоднішній день — це день надії, більшої надії, ніж я бачив під час усіх моїх поїздок сюди. Прорив у напрямку Курська — історичний. Це сейсмічний прорив. Це хороша, велика новина, яка обіцяє ще більше потенційних проривів... Але головна новина в тому, що Україна в Росії. Вона переносить боротьбу на територію Росії", — сказав Блюменталь.

Також обидва сенатори звернулись до адміністрації Байдена та закликали зняти усі обмеження щодо американської зброї, яка застосовується українськими силами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ліндсі Грем закликав іноземних пілотів, які вміють керувати винищувачами F-16, ставати на захист України.

Також "Коментарі" писали, що Захід змінив свою думку щодо військової операції України у Курській області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини