Головна Новини Світ США Напруженість зростає: Байден заявив, що потрібна повторна розмова з Сі Цзіньпіном
commentss НОВИНИ Всі новини

Напруженість зростає: Байден заявив, що потрібна повторна розмова з Сі Цзіньпіном

Ця розмова ще не запланована, повідомили у Білому домі.

21 березня 2023, 08:00 comments1420
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден сподівається, що йому вдасться провести повторну розмову із китайським лідером Сі Цзіньпіном. Як передає портал "Коментарі", про це заявив координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі, пише CNN.

Напруженість зростає: Байден заявив, що потрібна повторна розмова з Сі Цзіньпіном

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Джон Кірбі зазначив, що зараз така розмова не запланована, проте офіційні особи США хочуть бути впевненими, що вона відбудеться "в належний час". "Важливо, щоб ми тримали ці лінії зв'язку відкритими, особливо зараз, коли напруженість є настільки високою", — додав Кірбі.

Також Штати хочуть перенести візит державного секретаря Ентоні Блінкена до Пекіна, який був відкладений через збиття китайської повітряної кулі-шпигуна в небі над США. Крім того, зараз Вашингтон веде активні переговори щодо візиту міністра фінансів Джанет Йеллен та міністра торгівлі Джини Раймондо до Китаю.

Як відомо, останнім часом сталося погіршення відносин між Пекіном та Вашингтоном.

Взимку в небі над Штатами збили китайську повітряну кулю. У Пекіні тоді заявили, що це був метеорологічний зонд, який збився з курсу.

Крім того, останнім часом Вашингтон неодноразово попереджав Пекін про те, що надання військової допомоги Росії у війні стане перетином "червоних ліній". На початку березня китайський лідер публічно звинуватив США в організації "кампанії з придушення Китаю".

20 березня Сі Цзіньпін прибув до Росії на зустріч із Путіним. В адміністрації Байдена його закликали провести телефонну розмову з Володимиром Зеленським, щоб дізнатися про позицію України.

Читайте на порталі "Коментарі" — чи готовий Китай надати підтримку Росії у війні проти України: відповідь Інститут вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена відреагували на зустріч Путіна та Сі Цзіньпіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини