Головна Новини Світ США Наслідки дебатів: рейтинг кого з кандидатів у президенти США пішов вгору
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки дебатів: рейтинг кого з кандидатів у президенти США пішов вгору

Нове опитування показало, наскільки Гарріс випереджає Трампа після дебатів

13 вересня 2024, 08:35 comments2492
Поділіться публікацією:

Якщо раніше розрив між кандидатами у президенти США Камалою Гарріс та Дональдом Трампом був 1-2%, то після дебатів представниця Демократичної партії Камала Гарріс випереджає свого конкурента республіканця Дональда Трампа на цілих 5%. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

Наслідки дебатів: рейтинг кого з кандидатів у президенти США пішов вгору

Гарріс і Трамп

За даними дводенного опитування Reuters/Ipsos, серед зареєстрованих виборців Харріс лідирує на 5%, що більше, ніж результати опитування у період 21-28 серпня.

Зокрема, серед виборців, які сказали, що чули бодай щось про дебати у вівторок, 53% сказали, що перемогла Гарріс, а 24% — що тріумфував Трамп. Інші заявили, що не чули або не відповіли. Близько 52% знайомих із дебатами сказали, що Трамп плутався і не виглядав різким, що йому було властиво раніше. А 21% сказали те саме про Гарріс.

Серед виборців-республіканців кожен п'ятий сказав, що Гарріс змусила Трампа оборонятися у гострих президентських дебатах.

Близько 52% виборців, знайомих з дебатами, сказали, що Гарріс "вразила людину з вищими моральними принципами", порівняно з 29%, які сказали те ж саме про Трампа.

Виборці загалом дали Гарріс краще оцінки, ніж Трампу за те, як вона трималася. На запитання, хто з них виглядав гідніше, 56% людей, знайомих з дебатами, віддали перевагу Гарріс порівняно з 24%, які віддали перевагу Трампу. Сорок дев'ять відсотків сказали, що Гарріс "здалася мені людиною, яка вислухає мене і зрозуміє мої проблеми" порівняно з 18%, які так оцінили Трампа.

В опитуванні брали участь 1690 дорослих американців по всій країні, зокрема 1405 зареєстрованих виборців. Похибка становить близько трьох відсоткових пунктів для зареєстрованих виборців.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні висновки дебатів Трампа та Гарріс: що важливо розуміти Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини