Головна Новини Світ США "Наслідки для України будуть жахливі": Байден звернувся до Конгресу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Наслідки для України будуть жахливі": Байден звернувся до Конгресу

Байден під час зустрічі з Шольцом обговорив допомогу Україні

10 лютого 2024, 22:45
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден під час зустрічі у Вашингтоні з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що наслідки можуть бути жахливими, якщо Конгрес не затвердить нову фінансову допомогу Україні.

"Наслідки для України будуть жахливі": Байден звернувся до Конгресу

Байден звернувся до Конгресу. Фото з відкритих джерел

Очільник Білого дому закликав Конгресу США якнайшвидше  прийняти додатковий пакет фінансування для України, Ізраїлю і Тайваню.

"Нездатність Конгресу США підтримати Україну, якщо це станеться, близька до злочинної бездіяльності. Це обурливо", — наголосив Джо Байден.

Зі свого боку канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив сподівання, що Сенат і Палата представників все ж таки спроможуться виділити фінансування для української армії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що незважаючи на жахливі жертви, російська армія, схоже, наблизилася до взяття міста Авдіївка Донецької області, пише The Telegraph. Видання зазначає, що минулого тижня російські війська досягли зруйнованих околиць Авдіївки, що змусило мера Віталія Барабаша визнати ситуацію в місті критичною. Видання пише, що у випадку, якщо росіяни захоплять місто, виникнуть запитання про те, чи слабшають Збройні сили України, зокрема, через зменшення підтримки Заходу.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що якщо не буде нових поставок, запаси ракет для української протиповітряної оборони закінчаться у березні. Американське видання The New York Times пише, що українські системи протиповітряної оборони, які мають вирішальне значення для захисту цивільного населення від російських ракет, можуть залишитися без ракет вже у березні, якщо РФ продовжуватиме обстріли міст. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини