Головна Новини Світ США Настав час визнати: у Пентагоні розповіли, що передали Україні перед ударами по російським НПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав час визнати: у Пентагоні розповіли, що передали Україні перед ударами по російським НПЗ

Спікер Пентагону відповів про допомогу США для ударів України по російським НПЗ

5 квітня 2024, 06:54 comments4409
Поділіться публікацією:

Україна справді отримує від США необхідну допомогу, але лише з метою самозахисту, а не для ударів по російській території. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу розповів речник Пентагону Патрік Райдер, відповідаючи на запитання, чи надає США можливості для ударів України по російських НПЗ.

Настав час визнати: у Пентагоні розповіли, що передали Україні перед ударами по російським НПЗ

Патрік Райдер. Фото: із відкритих джерел

Спікер наголосив, що допомога США Україні призначена лише для захисту та повернення власної території. Для ударів по російським НПЗ Вашингтон допомоги не надає.

"Допомога, яку ми надаємо Україні, призначена для того, щоб вона могла захистити та повернути свою суверенну територію. Ми не надаємо жодної допомоги для використання поза цими межами. Наша увага зосереджена на тому, щоб вони могли захистити себе", — сказав Райдер.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що атака безпілотниками 2 квітня по нафтопереробному заводу в Республіці Татарстан (а також по підприємству зі збирання дронів) свідчить про перелом у стратегії України щодо завдання ударів по об'єктах у глибокому тилу РФ. У Росії традиційно погрожують за це всякмими карами, включаючи захоплення Києва. А думки західних союзників України розділилися. Якщо влада Франції вважає, що російські нафтопереробні об'єкти є законною ціллю нашої армії, то представники США продовжують твердити, що не підтримують і не заохочують українські удари по території РФ. Про що свідчить сам факт таких ударів, і навіть реакція на них, зокрема із боку Заходу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини