Головна Новини Світ США Настав переломний момент в історії: Байден пояснив, чому потрібно підтримати Україну та Ізраїль
commentss НОВИНИ Всі новини

Настав переломний момент в історії: Байден пояснив, чому потрібно підтримати Україну та Ізраїль

Байден підкреслив, що США мають виділити кошти для підтримки України та Ізраїлю - це інвестиція, яка принесе дивіденди наступним поколінням американців

20 жовтня 2023, 07:20 comments2867
Поділіться публікацією:

Зараз у світі настав переломний момент, коли розгортається битва між світовими демократіями та автократіями. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час звернення до американців зробив президент США Джо Байден.

Настав переломний момент в історії: Байден пояснив, чому потрібно підтримати Україну та Ізраїль

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Глава Білого дому спробував пояснити, чому США потрібно й надалі виділяти фінансування для підтримки України та Ізраїлю.

Джо Байден звинуватив ХАМАС та російського диктатора Володимира Путіна у бажанні "повністю знищити сусідню демократію", але зазначив, що вони "представляють різні загрози".

Також президент зазначив, що постачання необхідного озброєння Україні – це не лише турбота про національні інтереси США, а й створення додаткових робочих місць безпосередньо у Штатах. Адже, коли Вашингтон відправляє озброєння Україні, його забирають зі складів, а гроші, що виділяються Конгресом, йдуть на створення і закупівлю абсолютно нового озброєння. Таким чином, США оновлюють свої запаси, модифікують їх.

Великий акцент у своїй промові Джо Байден зробив на недавньому візиті до Ізраїлю. Глава Білого дому сказав, що, перебуваючи в Ізраїлі, він "бачив людей сильних, рішучих, стійких, а також злих, у шоці та глибокого, глибокого болю".

При цьому Байден зазначив, що він дотримується однієї думки – мають існувати дві держави – Ізраїль та Палестина. За словами президента США, бойовики ХАМАС не представляють палестинський народ. Вони не мають жодного відношення до Палестини і звинуватили терористів ХАМАС у використанні палестинців "як живий щит".

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому звернення Байдена до американців може стати знаковим – як розуміти різкі заяви Путіна. Експерти під час ексклюзивного інтерв'ю до нашого видання детально розібрали ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини