Головна Новини Світ США Навіщо Блінкен приїжджав в Україну: Розкрито приховані цілі Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Блінкен приїжджав в Україну: Розкрито приховані цілі Білого дому

Візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну був ні про що і мав іміджевий характер, при чому не для Києва, а для Вашингтону, заявив політолог Юрій Богданов. За його словами, тільки тут Байден може показати якийсь «успіх»

15 травня 2024, 13:47 comments4528
Поділіться публікацією:

Проблема візиту держсекретаря США Ентоні Блікена в Київ не в тому, що він грав на гітарі, а в тому, що його візит був ні про що, відзначає політолог Юрій Богданов.

Навіщо Блінкен приїжджав в Україну: Розкрито приховані цілі Білого дому

Ентоні Блінкен

На його думку, мова йде про репутаційний візит в інтересах адміністрації Джо Байдена.

Справа у тому, каже експерт, що напередодні старту виборів у США, у Байдена справи ідуть не дуже.

"Переконувати американського виборця і міжнародну аудиторію, що політика щодо України і нашої війни з Росією не є провалом на фоні інших “фронтів” було однією з цілей візиту пана держсекретаря",
- відзначив Богданов.

За його словами, торговельна війна і політичне протистояння з Китаєм не обіцяють швидких перемог, хоча вчора Байден і підтвердив чутки про підвищення тарифів для китайського алюмінію, сталі, електрокарів і інших “зелених товарів”, КНР не збирається поступатися.

Крім того, підкреслив політолог, на Близькому Сході, в цілому, ситуація теж не дуже добре виглядає.

"Непоступливість Нетаньяху і його вперте бажання “діяти рішуче” в Газі не тільки перекреслило зусилля Байдена на врегулювання відносин між Ізраїлем і Саудівською Аравією, але й викликає роздратування у Єгипту і ще купи поміркованих в регіоні режимів. Всі спроби приборкати Нетаньяху (в тому числі блокування постачань авіабомб і іншої наступальної зброї) поки не мали успіху. Плюс до проблеми Ізраїль — ХАМАС є ще проблема Ірану, де адміністрація теж виглядає слабкою",
— говорить Богданов.

Більше того, додає експерт, відносини із Євросоюзом у Штатів теж складні. Дональд Трамп атакує Байдена за те, що він забагато “платить за Європу”, а у Європи досить багато питань до самого Байдена після “антиінфляційного закону”, який бʼє по європейській промисловості і на фоні зростання популярності думки, що США не здатні забезпечити безпеку Європи від Росії. 

"У підсумку єдиним місцем, де адміністрація спроможна продемонструвати ефективність і результативність залишається Україна. Бо навіть на фоні поточного тиску росіян і особливо на фоні піврічної (злочинної) затримки допомоги домогтися стабілізації на фронті і навіть відкотити росіян назад (друге — якщо дуже пощастить) набагато простіше, ніж розплутати пекло на Близькому Сході чи швидко приборкати КНР.  Достатньо просто не робити дичини з допомогою і трохи підлаштувати процеси в самій Україні",
- говорить Богданов.

При цьому експерт не вірить у версію, що, буцімто, Блінкен приїздив умовляти Офіс президента на перемовини з РФ. За його словами, перемовини в рік виборів потрібні все ж на фоні успіхів України або хоча б відчутних невдач росіян.

"Для цього потрібні час і ресурси. Ресурси, які адміністрації Байдена треба інтенсивно інвестувати",
- підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Верховній Раді жорстко розкритикували Блінкена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини