Головна Новини Світ США Навіщо Путін залишає війська біля українських кордонів: у Держдепі США пояснили дії Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Путін залишає війська біля українських кордонів: у Держдепі США пояснили дії Росії

Путін може лишати війська навколо України для залякування

16 лютого 2022, 12:19
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін залишає чисельні групи військ поблизу кордонів України, щоб отримати важіль для висування вимог. Таку заяву зробила заступниця держсекретаря США Венді Шерман в інтерв’ю "Європейській правді" й "Українській правді".

Навіщо Путін залишає війська біля українських кордонів: у Держдепі США пояснили дії Росії

Венді Шерман - фото з відкритих джерел

"Звичайно, є ймовірність, що Путін лишатиме війська навколо України, щоби залякувати та стримувати, намагаючись вибити поступки. Але складно тримати війська місяцями, оточивши ними Україну. І як довго це може тривати – я не знаю", — сказала Шерман.

Згідно з версією США, РФ скупчує війська на кордонах з Україною майже чотири місяці, тоді як Україна вважає, що російські війська, принаймні значна їх частина, залишаються там ще з весни минулого року, тобто протягом більше ніж 10 місяців.

"Тому надважливо, щоб ми з Україною і надалі обмінювалися оцінками з цього приводу.  Президент Байден робить це із президентом Зеленським; держсекретар Блінкен – із Зеленським і міністром Кулебою; радник із нацбезпеки Салліван – із Єрмаком", — додала Шерман.

Заступниця держсекретаря США наголосила, що США й Україна будуть й надалі обмінюватися даними розвідки, щоб точно знати, що ж відбувається біля українських кордонів.

Як повідомляли раніше "Коментарі", Росія заявила про відведення військ: Південний і Західний військові округи почали повертати війська до місць дислокації після навчань.

Також "Коментарі" писали, що Кулеба засумнівався у намірах Росії відвести війська від кордонів. Міністр закордонних справ поки не побачив підстав для того, щоб заявляти про зниження напруги на українських кордонах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини