Головна Новини Світ США Навіщо США перекинули до Ісландії літак «судного дня»
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо США перекинули до Ісландії літак «судного дня»

Авіаексперт пояснив для чого E-6B Mercury збиратиме інформацію

2 березня 2023, 17:07
Поділіться публікацією:

Днями командування військ США повідомило, що літак стратегічного командування приземлився в Ісландії. ЗМІ швидко "охрестили" E-6B “літаком судного дня”, але це не так. Про це заявив в Телеефірі авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації імені Антонова Валерій Романенко, пишуть "Коментарі".

Навіщо США перекинули до Ісландії літак «судного дня»

Американський стратегічний літак E-6B Mercury днями перекинули до Європи

“Літак судного дня” це, звісно, журналістське перебільшення. Це літак, здатний з повітря керувати діями як наземних сил військових, і деяких цивільних. Ось російські літаки вони також можуть керувати рухом транспорту, електросистемою з повітря”, — каже експерт.

Він зазначив, що літак збиратиме інформацію та вироблятиме алгоритми, сценарії управління американської авіації в регіоні, якщо конфлікт розростеться.

“Тобто це йде вивчення російської системи управління авіації, але не більше. Тому що по землі він працює слабенько. Ось за повітрям у них достатньо літаків AWACS в цьому районі і які постійно перебувають в повітрі. Це патрулювання постійно. А от аналізувати — для цього, мабуть, і створено командний пункт”, — наголосив Романенко.

Цей борт призначений зв'язку зі стратегічними атомними ракетними крейсерами, які мають на борту міжконтинентальні балістичні ракети. Мова про субмарини класу Ohio, кожен з яких може мати до 24 ракет Trident II D5 з ядерними боєголовками. Сам E-6B Mercury є різновидом пасажирського борту Boeing 707-320. він здатний розвивати швидкість 981 км/год при крейсерській швидкості 842 км/год. Максимальна висота для цього – 12,8 км. Реальна дальність польоту становить – 11 760 км.                

На порталі "Коментарі" йшлося, про те, що у Європі 28 лютого приземлив літак E-6B Mercury. Він має статус "повітряного командного пункту" Стратегічного командування ЗС США.

Як раніше писали "Коментарі", президент РФ Володимир Путін може віддати наказ про застосування тактичної ядерної зброї, але він необов’язково буде виконаний.

Читайте також на порталі "Коментарі" — масованих ракетних атак РФ може вже не бути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини