Головна Новини Світ США Найбільший з часів "холодної війни": Байден підтвердив обмін ув'язненими з РФ та розповів подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільший з часів "холодної війни": Байден підтвердив обмін ув'язненими з РФ та розповів подробиці

1 серпня, відбувся великий обмін ув'язненими між Росією і Білоруссю з одного боку та західними країнами з іншого.

1 серпня 2024, 19:22
Поділіться публікацією:

Захід домовився з Російською Федерацією про звільнення 16 політичних в'язнів, включаючи трьох американців та одного власника грін-карти, які вже повертаються додому. Про це повідомив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден у своєму Twitter-акаунті.

Найбільший з часів "холодної війни": Байден підтвердив обмін ув'язненими з РФ та розповів подробиці

Джо Байден (фото з відкритих джерел)

Згідно з інформацією, до США повертаються:

  • Еван Гершкович, репортер Wall Street Journal;
  • Пол Вілан, ветеран морської піхоти;
  • Алсу Курмашева, російсько-американська радіожурналістка;
  • Володимир Кара-Мурза, журналіст Washington Post.

Байден зазначив, що угода, яка забезпечила їхню свободу, стала дипломатичним подвигом. Загалом домовленість передбачала звільнення 16 осіб з Росії, включаючи двох німців і сімох громадян Росії, які були політичними в'язнями у своїй власній країні.

Президент США також привітав зусилля союзників, які брали участь у складних переговорах, щоб досягти цього результату. Серед цих країн були:

  • Німеччина;
  • Польща;
  • Словенія;
  • Норвегія;
  • Туреччина.

Байден підкреслив, що не припинить працювати, поки кожен американець, несправедливо затриманий або утримуваний в заручниках по всьому світу, не возз'єднається зі своєю сім'єю. Він додав, що його адміністрація вже повернула додому понад 70 таких американців.

Радник американського лідера з національної безпеки Джейк Салліван зазначив, що це був наймасштабніший обмін за кількістю осіб з часів "холодної війни". Всього в списку обміну було 24 ув'язнених.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ повідомили про включення до угоди щодо обміну ув'язненими відомого російського опозиціонера. Москва звільнить опозиціонера та журналіста Володимира Кара-Мурзу (визнаного в Росії іноагентом), засудженого в Росії за держзраду. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини