Головна Новини Світ США Названа причина, чому США намагаються всіма силами зберегти РФ від розпаду
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа причина, чому США намагаються всіма силами зберегти РФ від розпаду

США бачать Росію в подальшому неагресивною ліберально-демократичною імперією

сьогодні, 13:24
Поділіться публікацією:

У ставленні американських політиків до Росії є засаднича суперечність, яку вони навідріз відмовляються помічати, вважає член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич.

Названа причина, чому США намагаються всіма силами зберегти РФ від розпаду

США і РФ

За його словами, американці прагнуть і очікують демократизації Росії. Правда, додає він, дональд Трамп є винятком, оскільки йому з диктаторами комфортніше, бо "зрозуміло, з ким домовлятися".

"Але вони не просто не хочуть подальшого розпаду РФ, а й всіляко намагаються запобігти цьому. Насправді уникання цього розпаду набагато більше впливає на політику Байдена і його оточення стосовно Росії та України, ніж уникання "третьої світової". Іншими словами, американці хочуть бачити в Росії "ліберально-демократичну імперію". Або, що те саме, "ліберально-демократичну в'язницю народів". Ще й очікують, що вона буде неагресивною", — говорить експерт.

За його словами, всі спроби вказати на цю суперечність наштовхуються на ментальний блок: тебе чують, але "не сприймають".

Панич каже, що мова йде про політику ігнорування реальності, яка базована на wishful thinking (видаванні бажаного за дійсне), яка гарантовано не може привести до очікуваних результатів, натомість гарантовано спричиняє неочікувані результати.

"Що ми, власне, і бачимо регулярно, зокрема в прогнозах американської розвідки", — додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що про мир в Україні домовлятимуться саме глобальні гравці – Китай та Захід. При цьому Захід та Китай обговорюють навіть не мир між Україною та Росією, а свою Велику Угоду. За своїми інтересами у різних частинах світу. Україна – частина цієї угоди. Чи не вся і навіть не основна. Вони мають багато розбіжностей. І тільки коли Захід та Китай закриють усі ключові питання, тоді й буде мирна угода.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини