Головна Новини Світ США Не такий страшний чорт, як його малюють. Що в США думають про передачу ракет ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

Не такий страшний чорт, як його малюють. Що в США думають про передачу ракет ATACMS

Після того, як Росія стримано відреагувала на удари дронами по своїх НПЗ, в США змінилася думка щодо передачі Україні ракет ATACMS, повідомляє Defence One

29 березня 2024, 18:46
Поділіться публікацією:

Україна звертається до Сполучених Штатів з проханням надати їй ракети ATACMS великої дальності, починаючи з 2021 року. Проте Білий Дім відмовляється розглядати цей варіант, посилаючись на ризики ескалації воєнного конфлікту. Проте ситуація може зазнати змін. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Чарльз Браун висловив думку, що "ризик ескалації не такий високий, як це може здаватися на перший погляд".

Не такий страшний чорт, як його малюють. Що в США думають про передачу ракет ATACMS

Чарльз Браун

Відомо, що у вересні 2022 року Росія стверджувала, що передача далекобійної зброї Україні буде розцінюватися як порушення "червоної лінії", оскільки це дасть можливість наносити удари по її території, зокрема по Москві. При цьому військові експерти наголошували на високому ризику, оскільки це може спровокувати Росію до ядерного удару або нападу на країни-члени НАТО.

Проте в останній час тон у висловлюваннях стосовно ракет ATACMS дещо змінився. Є припущення, що Сполучені Штати можуть таємно постачити Україні невелику кількість ракет великої дальності. Хоча офіційні заяви Білого Дому залишаються незмінними, адміністрація Байдена уникатиме публічного обговорення цієї теми.

Разом з тим, генерал Браун не підтвердив або не спростував ці припущення, проте він вказав на те, що реакція Росії на останні атаки українських безпілотників була стриманою. Таким чином, Пентагон переглядає свою оцінку ризику передачі ракет ATACMS.

При цьому деякі спостерігачі та навіть конгресмени-республіканці підтримують ідею передачі Україні далекобійної зброї, вважаючи, що це допоможе стримати російський наступ та захистити українські тилові позиції. Генерал Браун вважає, що Росія продовжить обстріли української території, проте побоювання щодо масштабного російського наступу можуть бути перебільшені.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку голови МЗС Дмитра Кулеби, Україна отримає далекобійні ракети від США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини