Не тільки Трамп: хто ще із впливових республіканців може не зустрітися із Зеленським

За інформацією ЗМІ, спікер Палати представників Джонсон може не зустрітися із Зеленським у США

Спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що не готовий підтвердити зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Вашингтоні 26 вересня. Раніше така зустріч планувалася, але наразі плани Конгресу змінилися. Як передає портал "Коментарі", про це пише Українська служба Голосу Америки, цитуючи заяву Джонсона.

"Я не думаю, що ми будемо у місті в четвер (26 вересня – ред.). Розклад наших засідань змінився. Все дуже змінюється. На узбережжі Мексиканської затоки наближається ураган. Багато хто з нас роз'їдеться, люди повертаються додому через це. Тому поки що я не впевнений", – заявив Спікер Палати представників.

Читайте також на порталі "Коментарі" - колишній глава Білого дому та кандидат у президенти США Дональд Трамп не зустрінеться цього тижня у США з українським лідером Володимиром Зеленським. У команді Трампа кажуть, що взагалі не планували такої зустрічі та не вели про це переговорів з офісом президента України. Про це йдеться у повідомленні представника передвиборної кампанії Трампа агентству AP.

Виступаючи у Савані, штат Джорджія, Дональд Трамп висміяв часті рефрени президента Джо Байдена про те, що США підтримуватимуть українські збройні сили, доки Київ не виграє війну.

Республіканець навів приклад двох історичних конфліктів, щоб натякнути, що Москва не вийде з цього протистояння, як сторона, що програла. Він підкреслив роль колишнього Радянського Союзу у перемозі над Адольфом Гітлером та нацистами у Другій світовій війні у 1940-х роках та невдале вторгнення французького імператора Наполеона Бонапарта до Росії більше століття тому. Також Дональд Трамп заявив, що Америці слід вийти із війни в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – пристрасті розпалюються: такої заяви від Трампа про Зеленського ніхто не очікував.