Головна Новини Світ США Німецький генерал назвав головну загрозу для НАТО: несподіваний поворот
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецький генерал назвав головну загрозу для НАТО: несподіваний поворот

Свої думки генерал Джаред Зембрітцкі висловив німецькому виданню FAZ

23 грудня 2020, 17:11
Поділіться публікацією:

Росія є найбільшою загрозою для НАТО, заявив генерал бундесверу і начальник штабу армії США в Вісбадені Джаред Зембрітцкі.

Німецький генерал назвав головну загрозу для НАТО: несподіваний поворот

ФОТО: Share America

Генерал бундесверу Джаред Зембрітцкі, четвертий німець, який займав пост начальника штабу європейської армії США (з жовтня офіційно іменується "Армія США в Європі і Африці"), в черговий раз звинуватив Росію і її "агресивну поведінку" в тому, що він назвав нестабільністю у Східній Європі. Про це генерал повідомив в інтерв'ю німецькій газеті FAZ.

"Російська загроза реальна", — сказав Зембрітцкі, зазначивши, що Росія нарощує озброєння, активно займається удосконаленням армії і демонструє "свої претензії на владу".

Москва, в свою чергу, зазначила зрослу активність НАТО в регіоні Чорного моря — прямо біля кордонів Росії — додавши, що Росія постійно скорочує свої військові витрати, в той час як витрати членів НАТО тільки ростуть.

Як повідомляло видання "Коментарі", Швеція готова вступити в НАТО. Шведська парламентська більшість виступає за готовність вступити в НАТО як можливий варіант політики безпеки, вперше після того, як крайня права партія шведських демократів змінила позицію по військовому альянсу.

Однак уряд, який визначає зовнішню політику і політику безпеки, як і раніше заперечував проти прийняття такого "варіанту НАТО". Це не означає, що Швеція подасть заявку на членство в західному альянсі під керівництвом США. Відзначено, що країна розгляне це в майбутньому, якщо визнає за необхідне для безпеки. Чотири партії в парламенті відкрито підтримують вступ Швеції в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини