Головна Новини Світ Решта світу Швеція готова вступити в НАТО - більшість в парламенті
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція готова вступити в НАТО - більшість в парламенті

Чотири партії в парламенті відкрито підтримують вступ Швеції в НАТО

9 грудня 2020, 16:56
Поділіться публікацією:

Шведська парламентська більшість виступає за готовність вступити в НАТО як можливий варіант політики безпеки, вперше після того, як крайня права партія шведських демократів змінила позицію щодо військового альянсу. Про це пише Reuters.

Швеція готова вступити в НАТО - більшість в парламенті

Однак уряд, який визначає зовнішню політику і політику безпеки, як і раніше заперечувало проти прийняття такого "варіанту НАТО". Це не означає, що Швеція подасть заявку на членство в західному альянсі під керівництвом США. Відзначено, що країна розгляне це в майбутньому, якщо визнає за необхідне для безпеки.

Шведські демократи заявили, що вони як і раніше виступають проти членства в НАТО як такого, але готові узгодити свою оборонну політику з позицією "варіанту НАТО" сусідньої Фінляндії.

"Ми давно виступали за вступ до оборонного союзу з Фінляндією і зараз робимо рішучий крок у цьому напрямку", — заявив лідер Демократичної партії Швеції Джиммі Акессон в коментарі, опублікованому в газеті Aftonbladet daily.

Чотири партії в парламенті відкрито підтримують вступ Швеції в НАТО.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив в середу, 9 грудня, що можливі санкції Європейського Союзу проти Анкари за її неоднозначну діяльність в Східному Середземномор'ї не викликають великого занепокоєння.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Ангела Меркель закликала ввести нові обмеження до середини січня по всій Німеччині, де існуючих заходів виявилося недостатньо.







Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини