Несподіваний поворот: Трамп може схвалити ленд-ліз Україні, на який не наважився Байден

За інформацією Майка Помпео, Дональд Трамп може схвалити ленд-ліз України на $500 млрд

Колишній президент США Дональд Трамп у разі свого переобрання на пост глави держави може створити для України програму ленд-лізу на $500 млрд. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй колонці The Wall Street Journal розповів колишній держсекретар Майк Помпео.

"Замість обтяжувати платників податків США новими рахунками, дозвольте Україні зайняти стільки, скільки їй потрібно, щоб купити американську зброю для перемоги над Росією", - написав Помпео.

На його думку, саме так може виглядати успішний план розв'язання української кризи, здатний реалізувати Трамп.

Колишній держсекретар нагадав, що аналогічним чином США допомагали Великій Британії у Другій світовій війні, поки Японія не атакувала американський Тихоокеанський флот у Перл-Харборі.

Крім цього, Помпео запропонував Трампу прибрати всі обмеження на типи зброї, які постачають Україна, і запровадити "реальні санкції" проти РФ. Політик упевнений, що таким чином можна встановити умови для майбутньої оборудки з Москвою: бойові дії припиняються, Київ нарощує оборону, а приєднання до Росії Донбасу та Криму ніхто не визнає.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Трамп різко відреагував на відеозвернення Байдена: що обурило республіканця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дональд Трамп прокоментував свою телефонну розмову з лідером України Володимиром Зеленським, яка відбулася 20 липня. За словами Трампа, він наголосив на необхідності закінчення війни. В інтерв'ю каналу "Fox News" він розповів про деталі цієї розмови, зазначивши, що він був добрим.

Трамп заявив: "Це (російська армія - прим.ред.) військова машина. Ви зіткнулися з військовою машиною. Це те, що вони роблять, - вони ведуть війни. Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. І весняний наступ так і не відбувся І я сказав, що у російських мільйонів мін і тисячі армійських танків.