Головна Новини Світ США Нові ядерні погрози Росії: з'явилася реакція Держдепу США
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові ядерні погрози Росії: з'явилася реакція Держдепу США

Держдеп США нагадав, що Росія постійно вдається до ядерних погроз

19 липня 2024, 08:00 comments1485
Поділіться публікацією:

У Держдепі США заявили, що продовжать стежити за діями Росії, яка вкотре виступила із погрозами можливого розгортання ядерної зброї в Європі. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател, пише "Укрінформ".

Нові ядерні погрози Росії: з'явилася реакція Держдепу США

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

"Будь-яка риторика та розмови про використання або розгортання ядерних боєголовок, звичайно, викликають занепокоєння, і це те, чому ми й надалі будемо приділяти пильну увагу", – зазначив представник держдепу США.

У зв'язку з цим Ведант Пател нагадав, що росіяни роблять такі заяви періодично з початку своєї агресії проти України.

"Тому я просто не хочу спекулювати, але ми, звісно, продовжуємо уважно стежити", – висловився представник Держдепу.

Варто зазначити, що в Росії заявили, що не виключають розгортання ракет, у тому числі в ядерному оснащенні, у відповідь на розміщення далекобійної зброї США в Німеччині.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ще одна країна хоче мати ядерну зброю: до чого тут Путін та Трамп.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 34% росіян назвали використання ядерної зброї Росії для удару по Україні виправданим у ході війни. За рік частка росіян, які підтримують ядерний удар по Україні, збільшилась на 5%. Про це повідомляє портал "Коментарі" із посиланням на опитування російської соціологічної служби "Левада-центр".

За даними "Левада-центру", 34% росіян виправдовують ядерний удар по Україні. З них 10% відповіли, що використання ядерної зброї у війні в Україні цілком виправдане, а ще 24% вказують варіант "швидше можна" завдати ядерного удару. У порівнянні з опитуванням, проведеним минулого року, кількість росіян, які підтримують застосування ядерної зброї, збільшилася на 5%, у 2023 році показник склав 29%.

Проти застосування ядерної зброї виступають 52% громадян РФ. З них 31% вважають, що ядерний удар по Українці повністю не виправданий, решта 21% – скоріше не виправдана.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини