Головна Новини Світ США Одному з міст США загрожує затоплення через кліматичні зміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Одному з міст США загрожує затоплення через кліматичні зміни

У місті вже діє спеціальна система захисту у разі затоплення

29 жовтня 2021, 06:38
Поділіться публікацією:

Американському місту Чикаго (штат Іллінойс) загрожує затоплення внаслідок кліматичних змін. Причина – надмірна кількість опадів протягом останніх п'яти років. Ситуацію в Чикаго кліматологи порівнюють зі ситуацією в будь-якому американському місті на березі океану. Через велику кількість опадів і частих випадків посухи в озері Мічиган і річці Чикаго різко змінюється рівень води. Тому місцева влада намагається вжити превентивних заходів, щоб запобігти можливим випадкам затоплення.

Одному з міст США загрожує затоплення через кліматичні зміни

Чикаго. Фото pixabay.com


У місті вже діє спеціальна система захисту у разі затоплення. Це спеціальні шлюзи, які допомагають контролювати рівень води в озері та річці, коли він піднімається надто високо. Однак останніми роками опади настільки сильні, що нещодавно система вперше в історії не спрацювала. Як приклад, взимку 2020 року рівень води в озері Мічиган досяг рекордно високого показника, оскільки були інтенсивні опади. Тоді деякі будинки затопило до третього поверху. Аналогічна ситуація була з річкою Чикаго, яка теж вийшла з берегів та затопила центр міста. На думку кліматологів, збільшення кількості опадів не випадкове стихійне явище, а результат змін клімату.


Нагадаємо, в акваторії Дунаю можливе затоплення низки населених пунктів Одеської області. Губернатор області Максим Степанов заявив на своїй сторінці у Facebook, що взяв під контроль ситуацію. "Рівень води в річці ось-ось досягне критичної позначки. Минулого тижня відправив помічників проінспектувати ситуацію на річці Дунай. Рівень наближається до критичної позначки. У зоні ризику — понад 100 тисяч мешканців. Завтра виїжджаю до міста Вилкового", — заявив він. Також губернатор викликав на місце голову Одеського обласного управління водних ресурсів та голів трьох районних державних адміністрацій. Потоп загрожує Кілійському, Ренійському, Ізмаїльському району та місту Ізмаїл. Зазначимо, співробітники ДСНС вже готові до евакуації місцевих жителів, а поліція посилила патрулювання міста.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини