Опитування показало, які питання для американців є критично важливими: на якому місці війна в Україні

Жителі США вважають питання кордону з Мексикою значно важливішим для своєї країни, ніж вторгнення РФ в Україну

Свіже соціологічне опитування показує, що питання кордону з Мексикою та еміграції стало критично важливим для американців. 45% опитаних жителів США вважають ситуацію на кордоні кризою, а 30% називають її дуже серйозною. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчать результати соцопитування CBS News/YouGov.

65% респондентів вважають незадовільною роботу республіканців у цьому питанні, при тому що республіканці більше підтримують обмеження на кордоні з Мексикою і тому навіть затримують допомогу Україні. 68% жителів США вважають недостатньою і роботу Байдена у цьому напрямі (таку думку підтримують і 40% прихильників чинного президента).

Серед найважливіших проблем для мешканців США питання кордону стоїть на другому місці (21%) після інфляції (26%). При цьому війну в Україні назвали найважливішою проблемою лише 2% опитаних.

Експерти вважають, що ці дані показують, що напередодні виборів питання кордону стало проблемою для обох партій. Тому можна сподіватися на досягнення консенсусу в цьому питанні, яке допоможе розблокувати допомогу для України, з якої, здається, вже ні республіканці, ні демократи не мають питань.

Читайте також на порталі "Коментарі" - сезон праймеріз 2024 року в США стартує з того, що Дональд Трамп значно випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності. При цьому рейтинг схвалення Джо Байдена впав до мінімуму для будь-якого президента за останні 15 років. Про це повідомляє "ABC News".

Також "Коментарі" повідомляли – від підтримки Заходу, зокрема, США залежить баланс сил у війні, яку Росія почала проти України. Але Вашингтон не переходить до передачі зброї, що може змінити баланс сил через страх перед застосуванням ядерної зброї РФ. Про це пише The Sunday Times.