Головна Новини Світ США Остаточно визначилися: хто представлятиме США на саміті миру
commentss НОВИНИ Всі новини

Остаточно визначилися: хто представлятиме США на саміті миру

Сполучені Штати Америки представить віце-президент Камала Харріс

4 червня 2024, 07:27 comments1794
Поділіться публікацією:

На саміті миру, який Україна організовує 15-16 червня, Сполучені Штати Америки презентуватиме віце-президент Камала Харріс. Незважаючи на довгі дискусії, президент США Джо Байден не з'явиться на важливому для Києва заході. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Білого дому.

Остаточно визначилися: хто представлятиме США на саміті миру

США. Фото: із відкритих джерел

"Віце-президент Камала Харріс відправиться 15 червня до Люцерна, Швейцарія, щоб взяти участь у саміті з питань миру в Україні", — наводить Білий дім заяву прес-секретаря Харріс Кірстен Аллен.

Аллен уточнила, що Харріс від імені адміністрації президента США підтримає зусилля Києва для забезпечення справедливого та міцного миру, який ґрунтується на суверенітеті та територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН.

Також Харріс підтвердить підтримку народу України, який обороняється від російської агресії.

"Радник із національної безпеки Джейк Салліван разом з віце-президентом представлятиме Сполучені Штати на саміті", — наголошується в заяві.

Варто зазначити, що президент України Володимир Зеленський неодноразово публічно закликав президента США Джо Байдена відвідати саміт миру особисто. Так під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Бельгії Олександром Де Кроо Володимир Зеленський зазначив, що участь президента США Джо Байдена у Глобальному саміті миру є дуже важливою. Це дуже необхідно як для самого заходу, так і для багатьох інших лідерів, які дивляться на реакцію Вашингтона.

"Я вважаю, що Байден потрібен саміту миру та іншим лідерам, які дивляться на реакцію США. Не присутність його... Цьому аплодуватиме Путін (Ред. – Володимир Путін), причому стоячи", — додав президент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини