Головна Новини Світ США Освіта мрії: наскільки виправдані інвестиції в отримання освіти в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Освіта мрії: наскільки виправдані інвестиції в отримання освіти в США

У США підрахували наскільки окупається плата за навчання у ВНЗ технічного і гуманітарного профілів

7 вересня 2021, 11:46
Поділіться публікацією:

Освіта мрії: наскільки виправдані інвестиції в отримання освіти в США

Магістратура в США, фото із відкритих джерел

Отримання освіти в США задоволення не з дешевих, причому гумманітарії часто витрачені кошти "не відбивають". Такий висновок опублікували автори The Wall Street Journal, які зважили "за" і "проти" здобуття освіти в приватних ВНЗ Сполучених Штатів Америки.

Статистика Міністерства освіти США показує, що в основному колишні студенти, які закінчили магістратуру нетехнічних факультетів не знаходять "місця під Сонцем", яке могло б в перші роки після працевлаштування допомогти розрахуватися за борговими зобов'язаннями, які, як правило в чималій кількості з'являються у студентів за час навчання.    

Лідерами по боргах серед магістрів США є дипломовані кінематографісти і режисери, яких випускає   Колумбійський університет Нью-Йорка. Що само по собі недивно, адже в отримання там освіти студенту потрібно вкласти приблизно 300 тис. доларів США, а майбутній заробіток такого магістра не складе і 30 тис. у.о. на рік. В середньому, за час навчання в Колумбійському університеті студенти набираються боргових зобов'язань на 181 тис. доларів США.

Причин для такого дорогого навчання в Колумбійському університеті чимало:

— історія університету бере початок в далекому 1754 році;

— з нього в різні роки випускалися від підприємців, лікарів і діячів мистецтва до  президентів США;

— цей ВНЗ визнаний одним із кращих університетів світу.

Борги випускників інших американських ВНЗ також обчислюються десятками і сотнями тисяч доларів, наприклад:

— студенти Нью-Йоркського університету, які навчалися видавничій справі обзаводилися боргами в 116 тис., при майбутньому доході не більше 42 тис. доларів на рік;

— майбутні логопеди з Північно-Західного університету Іллінойсу позичали по 148 тис. доларів на навчання, згодом отримуючи близько 60 тис. на рік;

— кредити студентів Південної Каліфорнії становили близько 124 тис. доларів США, при майбутньому заробітку розміром в 50 тис. на рік.

У той же час, у студентів технічних спеціальностей є можливість погасити борги по кредитах за навчання за 5 років, при врахуванні того, що студент зупиниться на ступені бакалаврату.  

Раніше "Коментарі" повідомляли, скільки українських студентів у 2021 році отримали можливість навчатися у ВНЗ України за державний рахунок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини