Головна Новини Світ США Папа Римський розповів, за кого потрібно голосувати на виборах в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Папа Римський розповів, за кого потрібно голосувати на виборах в США

Папа Римський дав пораду американцям, за кого їм слід голосувати на президентських виборах.

15 вересня 2024, 21:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Папа Римський Франциск розкритикував кандидатів в президенти США лідера республіканців Дональда Трампа та віцепрезидентку Сполучених Штатів Камалу Гарріс. За його словами, американці мають під час виборів голосувати за "менше зло".

Папа Римський розповів, за кого потрібно голосувати на виборах в США

Папа Римський Франциск. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє видання The Hill, Папа Римський на пресконференції 13 вересня відреагував на президентські вибори у США. Під час розмови з журналістами понтифіка попросили дати пораду американським католикам, за кого їм слід віддати свій голос.

Папа Римський зазначив, що не буде голосувати, адже не є американцем та різко висловився щодо обох кандидатів в президенти США. Попри те, що Франциск під час відповіді не назвав ім’я Дональда Трампа та Камали Гарріс, він розкритикував їх політичні програми. 

"Обидва проти життя, і той, хто виганяє мігрантів, та той, хто вбиває немовлят. Треба голосувати і вибирати менше зло. Хто є меншим злом, жінка чи чоловік? Я не знаю. Кожен у своєму сумлінні повинен подумати і вирішити це", — сказав понтифік.

Далі Франциск продовжив виступ зазначивши, що "аборт – це вбивство людини", і, за його словами, це потрібно "чітко усвідомлювати".

The Hill зазначає, що Папа Римський Франциск вважає питання мігрантів одним з пріоритетних під час свого керування та часто висловлюється на цю тему. Крім того, понтифік підтримує католицькі настанови про заборону абортів, але не так сильно наголошує на цій релігійній доктрині, як його попередники.

На виборах США Дональд Трамп однією зі своїх програмних обіцянок називає зменшення тиску від мігрантів. Камала Гарріс своєю чергою виступає за дозвіл жінки розпоряджатись власним тілом, зокрема самостійно ухвалювати рішення щодо абортів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Папа Римський відреагував на заборону УПЦ МП в Україні.

Також "Коментарі" писали про шокуючі слова Трампа на дебатах з Гарріс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини