Головна Новини Світ США Пентагон назвав найбільшу небезпеку для Європи і США
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон назвав найбільшу небезпеку для Європи і США

Американський генерал звинуватив Росію в залякуванні інших країн

25 лютого 2021, 10:42
Поділіться публікацією:

Російська Федерація та її агресивна зовнішня політика є загрозою для Сполучених Штатів, а також країн Європи. Зміні подібного стану речей не сприяє навіть введення різних санкції, в тому числі й економічних. Таку заяву зробив глава Європейського командування ЗС США Тод Уолтерс. Заяву високопоставленого генерала опублікували в Пентагоні, повідомляє УНІАН.

Пентагон назвав найбільшу небезпеку для Європи і США

Росію назвали найбільшою загрозою для США та ЄС. Фото із відкритих джерел

На думку Уолтерса, Росія є "стійкою загрозою". Через дестабілізуючі та зловмисні дії уряду РФ, США та їх європейські партнери постійно змушені приймати складні рішення щодо стримування можливої військової агресії на своїй території. Така поведінка за Росією спостерігається вже не одне десятиліття — генерал Уолтерс вважає, що цій країні не дає спокою колишня слава Радянського Союзу.

"Не дивлячись на міжнародний осуд і триваючі економічні санкції, Росія веде дестабілізуючу і зловмисну діяльність по всьому світу", — зазначив військовий.

У протистоянні зі світом Росія, на думку Уолтерса, не гребує використовувати незвичні для чесної побудови зовнішньої політики засоби.  Генерал стверджує, що російський уряд організовує нетрадиційні способи атак на інші держави, щоб "залякати, послабити і розділити" країни-союзники. Також активно використовується гібридна війна — хакерські атаки на чужий інформпростір, вкидання дезінформації, формування пропаганди тощо.

"Ми живемо в епоху глобальної конкуренції за владу. Перемога в цю епоху означає, що глобальна конкуренція за владу не переросте в глобальну війну за владу", — підкреслив генерал.

Саме тому, вважає Уолтерс, членам НАТО і всім країнам, які хочуть вступити в Альянс, слід об'єднатися перед цілком реальною загрозою російської агресії. В іншому випадку, відчувши безкарність, уряд РФ може діяти ще напористіше; тоді і наслідки будуть набагато гіршими.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про дані української розвідки, яка стверджує, що РФ примножила свою військову міць на Донбасі.

Також на порталі знайдеться думка експерта про можливий напад Росії на Україну з боку окупованого Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини