Головна Новини Світ США Пентагон не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів – ЗМІ

Міністерство оборони США блокує рішення про передачу доказів воєнних злочинів Російської Федерації на території України.

9 березня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Пентагон заблоковує намагання адміністрації президента США передати до міжнародних судових установ докази про російські воєнні злочини, які здійснювались на території України та були зібраними американськими спецслужбами. Такі дію пояснюють тим, що такий прецедент може бути використаний у майбутньому проти США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The New York Times.

Пентагон не хоче передати матеріали про воєнні злочини Росії до міжнародних судів – ЗМІ

Міноборони США проти передачі доказів злочинів РФ і Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з матеріалами американського видання спецслужби змогли зібрати докази про воєнні злочини РФ в Україні, матеріали також містять дані про офіційних осіб Росії, які віддавали злочинні накази про удари по енергетичній структурі та викрадення дітей на тимчасово окупованих територіях.

The New York Times з посиланням на американських чиновників стверджує, що проти надання доказів виступає Пентагон, тоді як інші розвідувальні служби та департаменти підтримую передачу зібраних матеріалів до Міжнародного кримінального суду.

"Мені здається, що Пентагон є проблемною дитиною. Чим швидше ми передамо інформацію до МКС, тим краще буде для світу", — говорить сенатор Ліндсі Грем.

Речник Ради національної безпеки США Адрієнн Вотсон не згадав про дії Пентагону, проте наголосив на підтримці українського народу.

"Ми працюємо над викриттям звірств Росії в Україні, щоб світ побачив, що роблять російські сили", — сказав Вотсон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що грузини добились свого, адже керівна партія відкликає закон про "іноагентів".

Також "Коментарі" писали про заяву представника ЄС із зовнішньої політики Жозепа Борреля, який сказав, якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою. Маючи на увазі виділення для України боєприпасів європейськими силами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини