Головна Новини Світ США Пентагон звинуватили у цинічній брехні: як американці допомагають Росії у війні
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон звинуватили у цинічній брехні: як американці допомагають Росії у війні

Пентагон бреше, коли стверджує, що немає сенсу дозволяти Україні бити американською зброєю вглиб РФ, оскільки Росія вже відвела від лінії фронту свої літаки.

8 вересня 2024, 09:17
Поділіться публікацією:

Пентагон і західні ЗМІ брешуть, коли заявляють, що удари по аеродромах углиб Росії на 300 кілометрів втратили сенс, стверджує військовий оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Пентагон звинуватили у цинічній брехні: як американці допомагають Росії у війні

Пентагон

Він нагадав, що видання The Wall Street Journal опублікувало матеріал, у якому посилається на слова неназваного чиновника, який заявив, що Україна не отримує погодження на удари по території Росії ракетами ATACMS, оскільки ВКС РФ нібито відвели 90% авіації вглиб території, за межі досяжності балістичних ракет. Цю брехню, каже Коваленко, озвучила і заступник представника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх.

Коваленко наголошує, що наразі у ближній зоні поразки розміщено 20 авіабаз, які активно використовують ВКС РФ. За його словами, ці авіабази розміщують як ударні та багатофункціональні вертольоти, так і різні типи тактичної та штурмової авіації.

При цьому експерт нагадав, що у повітряному просторі України, над тимчасово окупованими територіями, регулярно застосовуються не лише Су-34, а й штурмовики Су-25, фронтові бомбардувальники Су-24, винищувачі Су-27, Су-30, гелікоптери Мі-24. / 35, Ка-52 і т.д.

А тепер увага: як Росія могла відігнати 90% авіації вглиб своєї території, якщо ці 90% мають середній показник дальності польоту 600 км і менше? Адже це по суті відстань від кордону з Україною вглиб на 300 км, у режимі туди й назад. Але якимось дивним чином у зоні бойових дій ці літаки продовжують виконувати бойові завдання", — каже Коваленко.

За його словами, в районі Єйська, Курська, Воронежа, Морозовська авіабази продовжують активно експлуатуватися не лише для потреб всюдисущих Су-34, а й Су-25, Су-24 тощо.

"І якби Україна мала дозвіл на завдання ударів по всіх цих базах ракетами західного виробництва, то Росія втратила б можливість активно використовувати саме ці 90% авіації, яку вона нікуди не відводила", — заявив Коваленко.

Тобто, за його словами, коли західні партнери виправдовують відсутність дозволу ударів західним ракетним озброєнням територією Росії і безпосередньо по аеродромах тим, що там уже нема по чому бити – це відверта брехня або профнепридатність спікера, який не розуміє, про що говорить.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що вперше глави ЦРУ та МІ6 виступили із спільною заявою, в якій заявили про важливість підтримки України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини