Головна Новини Світ США Передача літаків F-16 Україні: що думають у Пентагоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Передача літаків F-16 Україні: що думають у Пентагоні

Політичне рішення про передачу Вашингтоном винищувачів Україні поки що не ухвалено

18 травня 2023, 08:28
Поділіться публікацією:

Представники Міністерства оборони США заявили, що не проти передачі винищувачів F-16 Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Politico".

Передача літаків F-16 Україні: що думають у Пентагоні

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що неназваний співрозмовник із Пентагону у відповідь на прохання прокоментувати передачу F-16 Україні вказав представникам ЗМІ на статтю газети, опубліковану в січні 2023 року. У ній інший анонімний співрозмовник із відомства, говорячи про постачання, сказав: "Я не думаю, що ми проти".

У тому ж матеріалі він наголосив, що остаточного рішення про постачання ще не ухвалено.

Раніше влада України не раз запитувала у США постачання F-16, але Білий дім відмовляв. Угода про постачання F-16 не дозволяє їхній реекспорт.

Раніше повідомлялося, що винищувачі F-16 готові передати Україні кілька європейських країн, але влада США все ще не дозволяє розпочати на них навчання українських пілотів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у компанії "миротворців", нібито бажаючих зупинити російсько-українську війну – поповнення. Слідом за Китаєм з його "мирним планом" і спецпредставником, який цього тижня розпочинає візити до України, РФ та ЄС, за невдалими потугами Європи та дивними ініціативами Бразилії – у справу вирішила вступити Африка. Про що говорить цей "парад" примирювачів? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини