Головна Новини Світ США "Піднімайте дупи і самі дбайте про себе" - мер із Техасу прокоментував зимовий колапс у штаті
commentss НОВИНИ Всі новини

"Піднімайте дупи і самі дбайте про себе" - мер із Техасу прокоментував зимовий колапс у штаті

Люди залишилися без світла, тепла і води, багато загиблих через недотримання протипожежної безпеки, отруєння чадним газом, у будівлях через величезну кількість снігу провалюється дах

18 лютого 2021, 17:20
Поділіться публікацією:

У Техасі через негоду місцеві жителі залишилися без світла, тепла та води. А один з мерів Штату написав, що влада та комунальники нічого не винні громадянам, і люди мають розбиратися з проблемами самі, передають The Economist та New York Times.

"Піднімайте дупи і самі дбайте про себе" - мер із Техасу прокоментував зимовий колапс у штаті

Техас накрив морозний колапс. Фото: джерело

Температура в американському штаті опустилася до -5 градусів Цельсія, міста та дороги замело снігом. Хоча мороз і не такий потужний, але інфраструктура виявилася не готовою до мінусових позначок. За 30 років у Штаті Самотньої зірки це рекордні морози і рекордна кількість снігу.

Все почалося 16 лютого, коли через наднизькі для цієї місцевості морози 4,5 мільйони будинків залишилися без світла, оскільки компанії-постачальники електроенергії не впоралися із надмірним споживанням і не змогли перерозподілити навантаження на мережі.

Деякі місцеві жителі навіть пробиралися крізь засніжені дороги до готелів, де ще лишалися вільні номери, аби скористатися найелементарнішими комунальними послугами, на кшталт світла, тепла та води. Але і там напруга скоро не витримала. Інші техасці рятуються тим, що вбираються у лижний одяг та зачиняються в домівках в надії, що світло і тепло скоро з'являться.

Мер міста Колорадо у Техасі (вже колишній) написав у своєму Facebook, що вини комунальників та влади у колапсі інфраструктури немає, а жителі мають самі дбати про себе і свої родини.

"Тонути чи плисти — це лише ваш вибір. Місто та країна, разом із постачальниками електроенергії та іншими комунальниками не винні вам НІЧОГО. Усе це результат соціалістичної влади, яка дала людям віру в те, що одиниці будуть працювати, а всі останні — сподіватися на подаяння від них. Піднімайте свої дупи і беріть на себе відповідальність за свої родини", — написав Тім Бойд.

У штаті через надзвичайні умови багато загиблих, хтось потрапив у ДТП на засніженій трасі, хтось отруївся чадним газом, намагаючись зігрітися у машині, хтось влаштував пожежу, розпаливши багаття вдома.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що у більш підготованих до зимової негоди штатах Америки люди влаштували челендж: вони залишають одяг замерзати на вулиці, а потім фотографують дивовижні форми, яких він набирає.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини