Головна Новини Світ США Підрахунок голосів в США: один з кандидатів в президенти вирвався вперед
commentss НОВИНИ Всі новини

Підрахунок голосів в США: один з кандидатів в президенти вирвався вперед

Головних кандидатів - Джо Байдена і Дональда Трампа - розділяють кілька десятків голосів виборників

4 листопада 2020, 08:30 comments1836
Поділіться публікацією:

Розрив між кандидатами в президенти США збільшується з кожною годиною, поки триває підрахунок голосів. Демократ Джо Байден вже обходить республіканця Дональда Трампа на кілька десятків голосів виборників. Такі дані підрахунку станом на 8:00 за київським часом публікує CNN.

Підрахунок голосів в США: один з кандидатів в президенти вирвався вперед

Підрахунок голосів у США. Фото: CNN

Кандидату для перемоги на виборах президента США необхідно набрати не менше 270 голосів виборників. Байдену вдалося зібрати вже 215. Він здобув перемогу, зокрема, у Вашингтоні, Каліфорнії, Нью-Йорку, Вірджинії.

У Трампа кількість голосів не дотягує поки що навіть до 200. Від виборників у нього 171 голос. Їх отримав, серед інших, зі штатів Небраска, Канзас, Оклахома, Луїзіана, Індіана.

Підрахунок голосів в США: один з кандидатів в президенти вирвався вперед - фото 2

За абсолютною кількістю голосів також поки що лідирує Джо Байден. Але це для США не показник. Наприклад у 2016 році перемогу на виборах президента здобув Дональд Трамп, хоча в сумі мав менше голосів виборців, ніж його конкурентка Хіларі Клінтон. Річ у тім, що в США діє багаторівнева система голосування. У кожному штаті є певна кількість виборників, яка залежить від чисельності населення. Всі свої голоси виборники зобов'язані віддати за того кандидата, якого підтримали більшість виборців в їх штаті. На кінцевий результат голосування якраз і впливає число голосів виборників.

Також в США напередодні вибирали представників в Сенат. Поки що голоси розділилися порівну. Зі 100 місць по 43 отримали республіканці та демократи.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Сенат США вперше пройшла жінка-трансгендер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини