Головна Новини Світ США Після пропозиції Зеленському припинити вогонь у США поставили Орбана на місце
commentss НОВИНИ Всі новини

Після пропозиції Зеленському припинити вогонь у США поставили Орбана на місце

У Держдепі США зазначили, що Україна вибудовуватиме послідовний ланцюжок дій, проект свого плану, як встановити мир

3 липня 2024, 13:32 comments1127
Поділіться публікацією:

Щоб вогонь в Україні припинився, російські війська мають покинути всю українську територію. Це має бути зрозумілим і очевидним абсолютно всім. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив заступник спікера Державного департаменту США Ведан Патель, відповідаючи на пропозицію прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Після пропозиції Зеленському припинити вогонь у США поставили Орбана на місце

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

"Я залишу Угорщині право прояснити коментарі Орбана... Ми і НАТО однозначні: існує тільки одне рішення — РФ залишає українську територію... Ми чітко заявили партнерам і союзникам по всьому світу, що будь-яка держава, яка має вплив або відіграє певну роль, має докласти всіх зусиль, щоб забезпечити повний вихід Росії з України", — наголосив Патель.

Читайте також на порталі "Коментарі" – угорський прем'єр Віктор Орбан із неанонсованим візитом прибув до Києва, де провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема угорський лідер запропонував українському президентові невідкладне припинення вогню для подальших переговорів. Також двоє лідерів обговорили найважливіші питання сусідських відносин – це може стати основою двостороннього договору між країнами. Які цілі мав Орбан, приїхавши до Києва? Чи можна припустити, що він міг передати таємне послання Володимиру Зеленському від Трампу чи Путіна, до яких Орбан не приховує своєї лояльності? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Віктор Орбан, швидше за все, використав свій неоголошений візит до Києва 2 липня, щоб уявити себе як миротворця після початку головування Угорщини у Раді Європейського Союзу, але зусилля Орбана навряд чи призведуть до міцного світу в Україні. Такої думки дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини