Головна Новини Світ США «Північний потік-2»: чи застосовуватиме санкції США через загрози Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

«Північний потік-2»: чи застосовуватиме санкції США через загрози Україні

Як сказав офіційний представник Державного департаменту США, позиція Вашингтону не змінилася.

11 червня 2021, 22:35
Поділіться публікацією:

США продовжить застосовувати санкції проти компаній або осіб, якщо їх дії підпадатимуть під обмеження. Позиція Вашингтону не змінилася й в адміністрації президента розглядають будівництво газопроводу як російський геопролітичний проєкт. Про це заявив під час брифінгу  офіційний представник Державного департаменту США Нед Прайс.

«Північний потік-2»: чи застосовуватиме санкції США через загрози Україні

"Північний потік-2". Фото: welt.de

Він наголосив, що у Вашингтоні розглядають цей проєкт як загрозу європейській енергетичній безпеці та, зокрема, безпеці близьких партнерів, у тому числі й України.

Представник Держдепу також сказав, що головною метою залишається недопущення того, щоб Росія використовувала енергію як інструмент тиску на Україну чи іншу країну.

За словами Неда Прайса, США продовжить вживати відповідні заходи проти юридичних та фізичних осіб, які займаються діяльністю, що підпадає під санкції, щоб продемонструвати свій опір газопроводу.

Нагадаємо, нещодавно США зняли санкції із "Північного потоку-2". Видання "Коментарі" писало, що Польща не підтримує такого рішення. Прем'єр-міністр країни Матеуш Моравецький вважає, що Німеччина, просуваючи газопровід у рамках європейської співдружності, переслідує власні інтереси, а не усіх членів Євросоюзу. Також він сказав, що після відмови США від санкцій щодо оператора "Північного потоку-2" Росія отримала "потужний інструмент для подальшої протидії трансатлантичним інтересам", і може використовувати свій новий проєкт як зброю проти України та Білорусі. 

Також портал повідомляв про те, з якою заявою щодо російського газопроводу нещодавно виступив 45-йпрезидент США Дональд Трамп.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини