Головна Новини Світ США Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО)

Мауна-Лоа - найбільший у світі діючий вулкан вперше за кілька десятиліть почав виверження на Гаваях та зафарбував небо в червоний колір.

29 листопада 2022, 18:15 comments1490
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Геологічна служба Сполучених Штатів (USGS) повідомила про початок виверження вулкана Мауна-Лоа близько 23:30 за місцевим часом, 27 листопада. На ранок агенція повідомила, що потоки лави рухаються з північно-східної сторони і не загрожують місцевому населенню.

Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО)

Виверження вулкану Мауна-Лоа. Фото: з відкритих джерел

Початок виверження змусив вжити заходи безпеки. Між столицею Гаваїв Гонолулу та іншими містами були скасовані рейси. Попри виверження та потоки лави, Геологічна служба повідомляє, що небезпеки немає.

"Потоки лави не загрожують населеним пунктам на схилах, і виверження, ймовірно, залишиться в північно-східній рифтовій зоні", — зазначили в USGS та додали, що вітер може переносити вулканічний попіл, газ і скло в інші місця.

Гавайське агентство з надзвичайних ситуацій і Гавайське управління туризму заявили, що безпосередньої загрози для житлових районів немає. Чиновники не видавали наказу про евакуацію, але округ Гаваї надав кілька притулків.

Жителі Гавайських островів опублікували в соціальних мережах фотографії на яких видно криваво-червоне небо після виверження.

Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО) - фото 2
Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО) - фото 3
Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО) - фото 4
Почав виверження найбільший у світі діючий вулкан (ФОТО) - фото 5

Мауна-Лоа займає половину найпівденнішого острова Гаваїв, підносячись понад 4 км над Тихим океаном. Від свого підводного заснування він піднімається над дном океану на 9 км, що робить його вищим за гору Еверест. З 1843 року вулкан Мауна-Лоа вивергався 33 рази.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Непалі стався потужний землетрус. Загалом в цій країні за тиждень відбулось три сильні підземні поштовхи.

Також "Коментарі" писали про сильний землетрус, який нещодавно відбувся на півдні Європи. Епіцентр спостерігали поблизу берегів Італії, а поштовхи відчули жителі кількох країн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини