Головна Новини Світ США Чому Джо Байден перебуває під загрозою імпічменту: думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Джо Байден перебуває під загрозою імпічменту: думка експерта

На думку Дмитра Співака, президент США налаштував проти себе не тільки республіканців, але і частину демократів

19 серпня 2021, 10:41
Поділіться публікацією:

Непроста політична і військова ситуація в Афганістані, безсумнівно, позначиться на загальносвітових настроях. Так, американці вже почали висловлювати невдоволення рішеннями глави Білого Дому Джозефа Байдена щодо виведення військ з території цієї країни. За словами політолога Дмитра Співака, подібні настрої можуть призвести навіть до імпічменту, повідомляє "Україна 24".

Чому Джо Байден перебуває під загрозою імпічменту: думка експерта

Джо Байдену може загрожувати імпічмент через Афганістан. Фото з відкритих джерел

Експерт каже, що в Штатах зараз сильно загострилася внутрішньополітичні "бої", а республіканці після програшу Дональда Трампа нарешті вперше відчули справжню можливість відновити хоча б частину колишньої влади. Щобільше, на думку Співака, демократи вже теж не мають спільної позиції по кейсу Афганістану. Це здатне стати кроком до розколу всередині партії.

Також зараз американська влада пильно спостерігає за тим, як ще два глобальних гравці на політичній арені світу — Росія і Китай — будуть поводитися стосовно представників "Талібану". Співак вважає, що за належної лояльності талібів вони можуть бути визнані лідерами цих держав, як легітимна влада Афганістану.

"Байдену у зв'язку з цим рішенням у Сполучених Штатах, на жаль, взагалі не до приїзду Зеленського", — резюмує Дмитро Співак, нагадуючи про підготовку візиту українського президента до Вашингтона.

Також експерт зазначив, що для багатьох політичних діячів США виведення американських військових з Афганістану — вже не перше суперечне рішення Байдена. За словами Співака, багато республіканців, а також деякі демократи досі скептично налаштовані проти російського газопроводу "Північний потік-2".

Цікаво, що після того, як таліби змогли захопити владу в Кабулі, від ексглави Штатів Дональда Трампа до Байдена надійшла пропозиція піти у відставку. На думку політика, рішення Байдена призвели до справжньої ганьби Америки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, яке несподівану заяву про долю військовослужбовців США в Афганістані зовсім нещодавно зробив Байден. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, навіщо керівна верхівка "Талібану", яка захопила владу серед афганців, запросила представників "Аль-Каїди" на територію країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини