Головна Новини Світ США Politico дізналося план Трампа щодо швидкого завершення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналося план Трампа щодо швидкого завершення війни в Україні

Зазначається, що у планах Трампа щодо НАТО ключову роль відіграє "швидке вирішення українського конфлікту"

3 липня 2024, 07:32 comments3117
Поділіться публікацією:

Екс-глава Білого дому та ймовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп готовий віддати частину території України російському диктатору Володимиру Путіну в обмін на те, що Кремль погодиться швидко завершити війну. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Politico".

Politico дізналося план Трампа щодо швидкого завершення війни в Україні

Дональд Трамп. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що прагнення швидко вирішити конфлікт, ймовірно, відіграє ключову роль у планах Дональда Трампа щодо НАТО та долі українських територій.

"Ймовірний кандидат у президенти США (Дональд Трамп — ред.) розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою НАТО зобов'язується не розширюватися на схід — зокрема, на Україну та Грузію. І веде переговори з президентом Росії Володимиром Путіним про те, яку частину української території Москва зможе зберегти", — повідомили виданню два експерти з національної безпеки, які підтримують Трампа.

Також наголошується, що у разі своєї перемоги на виборах Трамп може відкликати гарантії безпеки для країн Альянсу, які витрачають менше ніж 2% ВВП на оборону.

"Відверто кажучи, Трамп навряд чи повністю вийде з НАТО... Але навіть, якщо він формально не залишить організацію, це не означає, що НАТО переживе другий термін Трампа в цілості та безпеці", — пише Politico.

За словами джерел, США збережуть свою ядерну парасольку над Європою під час другого терміну Трампа, зберігаючи свою військово-повітряну міць та бази у Німеччині, Англії та Туреччині, а також свої військово-морські сили. Водночас основна частина піхоти, бронетехніки, матеріально-технічного забезпечення та артилерії зрештою перейде з рук американців до рук європейців.

Зрушення, яке передбачає план Трампа щодо НАТО, включатиме "значне і суттєве" скорочення ролі Америки у сфері безпеки в Європі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у НАТО вже готуються до президентства Дональда Трампа: що хочуть встигнути екстрено зробити для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Том Одесса

3 липня 2024, 16:27

Автор Кравцов Сергей, Вы ссылаетесь на портал "Комментарии" и что об этом сообщает "Politico". В чем проблема привести прямую цитату из дебатов с Байденом, где Трамп подчеркивает о мирных переговорах с полным возвратом всех оккупированных Россией территорий у Украины? Это абсолютно противоположное сути вашей статьи.

Той самий

3 липня 2024, 11:16

Григорий, ти подаруєшь?))

Григорий

3 липня 2024, 09:30

Я думаю лучше подарить путлеру часть Америки.


Новини