Головна Новини Світ США Помер видатний пілот Чак Йегер: він першим у світі подолав швидкість звуку
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер видатний пілот Чак Йегер: він першим у світі подолав швидкість звуку

Льотчику-випробувачу було 97 років

8 грудня 2020, 11:46
Поділіться публікацією:

Вчора, 7 грудня, на 98-му році життя помер американський льотчик-випробувач Чак Йегер. Точна причина смерті не повідомляється, проте за словами друга пілота Джона Ніколетті, у Йегера були вікові проблеми зі здоров'ям, які посилилися після недавнього падіння.

Помер видатний пілот Чак Йегер: він першим у світі подолав швидкість звуку

ФОТО: З відкритих джерел

Чарльз Елвуд Йегер (Чак Йегер) — видатний пілот, якому вдалося вперше подолати звуковий бар'єр. Ця подія відбулася під час випробувань літака Bell X-1 в 1947-му році.

Чак Йегер був льотчиком-асом за часів Другої світової війни, а надалі генералом військово-повітряних сил Сполучених Штатів Америки. Він зміг збити 13 літаків ворогів, п'ять з яких тільки за один день. За роки пілотування Йегер провів у повітрі понад десять тисяч годин.

Пілот зробив величезний внесок в розвиток американської військової авіації та космонавтики, а його кар'єра тривала понад 60 років. Про видатного льотчика і про історію подолання звукового бар'єра був відзнятий фільм "Хлопці, що треба", який у 1984 році отримав чотири Оскара.

Чак Йегер удостоювався найвищих нагород в сфері авіації, був нагороджений десятками медалей, а також званням бригадного генерала.

Дружина пілота Вікторія на офіційній сторінці Чака Йегера в Twitter залишила повідомлення, в якому і розповіла про смерть свого чоловіка.

"Неймовірне, добре прожите життя, великий пілот Америки, сила, пригоди та патріотизм залишаться в пам'яті назавжди".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на 89-му році життя помер відомий радянський кінорежисер і актор Олександр Гордон. Причина, по якій зупинилося серце режисера, на цей момент не вказується.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини