Головна Новини Світ США Померла перша жінка-держсекретар США: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла перша жінка-держсекретар США: яка причина

Причиною смерті стало онкологічне захворювання

23 березня 2022, 22:20
Поділіться публікацією:

Пішла з життя колишній держсекретар Сполучених Штатів, яка займала цю посаду  в адміністрації американського очільника Білла Клінітона Мадлен Олбрайт. Їй було 84 роки. Про це інформує родина покійної, оприлюднивши офіційну заяву в соціальних мережах.

Померла перша жінка-держсекретар США: яка причина

Мадлен Олбрайт (фото з відкритих джерел)

Причиною смерті експредставниці адміністрації Клінтона була онкологічна хвороба.

Важливо,  що Мадлен Олбрайт, при народженні Марія Яна Корбелова , походила з родини євреїв, що мешкали в Чехії. Її життя  — це лондонський період, навчання в католицькому пансіоні Швейцарії і  з 1957 року – життя в  Америці, після того, як емігрантка  отримала  американське громадянство.

 Мадлен Олбрайт стала популярною в Сполучених Штатах, зробивши собі  політичну кар'єру. До 1997 року подія небачена — призначення жінки на посаду державного секретаря  Сполучених Штатів, яку вона  гідно займала протягом чотирьох років.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що померла колишня міністерка освіти України. Пішла з життя колишня чиновниця та міністерка, що керувала Міністерством освіти та науки України, Любомира Мандзій. Про це стало відомо з допису Андрія Садового у соціальній мережі Facebook. Очільник Львівської міської адміністрації написав про трагедію на своїй сторінці. Жінка померла у віці 48 років. У 2020 році вона тимчасово виконувала обов'язки міністра освіти та науки. Кілька років працювала заступником міністра. Любомира Степанівна — уродженка Львівської області, отримала вищу освіту у Львівському університеті ім. Івана Франка, де пізніше працювала. У покійної була тяжка хвороба, начебто вона мала онкологічне захворювання. У неї лишилося двоє синів і чоловік. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини