Головна Новини Світ США Попри прохання Байдена, Конгрес США зробив "різдвяний подарунок" Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри прохання Байдена, Конгрес США зробив "різдвяний подарунок" Путіну

Конгрес США не зміг ухвалити рішення про пакет допомоги Україні у 2023 році та переніс його розгляд на наступний рік.

26 грудня 2023, 11:37 comments3315
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку грудня президент США Джо Байден закликав Конгрес ухвалити рішення про новий пакет допомоги та пояснив, що інше рішення американських урядовців стане "різдвяним подарунком" Путіна. 

Попри прохання Байдена, Конгрес США зробив "різдвяний подарунок" Путіну

Конгрес США буде розглядати допомогу Україні у 2024 році. Фото з відкритих джерел

Президент США Джо Байден та президент України Володимир Зеленський зустрілись 12 грудня та провели розмову щодо подальшої допомоги. Після зустріч Байден закликав Зеленського не втрачати "надію" та звернувся до Конгресу США.

"Конгресу потрібно ухвалити додаткове фінансування для України, перш ніж вони перервуться на святкові канікули, перш ніж вони зроблять Путіну найбільший різдвяний подарунок, який вони можуть йому зробити", — сказав Джо Байден.

Попри те, що Конгрес продовжив роботу ще на кілька днів перед Різдвом, американські політики так і не змогли домовитись щодо пакета допомоги на 106 млрд доларів. Таким чином питання допомоги Україні відкладено на 2024 рік. Сенат має відновити свою роботу 8 січня, а Палата представників – 9-го. Демократ Майк Квіглі розповів, що питання допомоги Україні Конгрес США, ймовірно, буде розглядати у середині січня. 

Нагадаємо, що республіканці вимагають додати до пакета допомоги пункт про посилення міграційного контролю на кордонах США та блокують допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим країнам. Демократи не йдуть на поступки та закликають якнайшвидше прийняти рішення. На пакет допомоги від США розраховують кілька країн. У разі ухвалення рішення Україна має отримати понад 60 млрд доларів. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в американців змінилось ставлення щодо допомоги Україні.

Також "Коментарі" писали, що у США розповіли, коли Росія може почати новий наступ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

26 грудня 2023, 12:46

Подарунок зробили громадянам США. Бо кошти платників податків не будуть розграбовані корумпованим Фюрером і його божою Хунтою.


Новини