Головна Новини Світ США Посол США в Росії Джон Салліван поїде в США для консультацій
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол США в Росії Джон Салліван поїде в США для консультацій

Помічник президента РФ порадив послу США відправитися до Вашингтона для консультацій

21 квітня 2021, 02:25
Поділіться публікацією:

Посол США в Росії Джон Салліван поїде в США для консультацій. Причина — різке загострення у відносинах між країнами і загроза державних кордонів України.

Посол США в Росії Джон Салліван поїде в США для консультацій

Джон Салліван (фото з відкритих джерел)

"Я вважаю важливим обговорити поточний стан двосторонніх відносин США і Росії безпосередньо з моїми новими колегами в адміністрації Байдена. Крім того, я не бачив свою сім'ю більше року, і це ще одна важлива для мене причина, щоб побувати вдома. Я повернуся в Москву в найближчі тижні перед будь зустріччю президентів Байдена і Путіна", — йдеться в повідомленні Саллівана.

Раніше у відповідь на висилку російських диппредставників з США РФ рекомендувала Джону Саллівану "повернутися до Вашингтона для консультацій"

Точний час відсутності посла в РФ не вказується.

Нагадаємо, ділові відносини між Україною і Білоруссю можуть зазнати деяких змін. На це натякають минулі 23 березня акції протесту під дипломатичними установами, що представляють Україну в Білорусі. Відео мінського відео в особистому Telegram-каналі виклав відомий вітчизняний політтехнолог Тарас Березовець. За словами Березовця, протестну акцію організувала влада Білорусі. На це також вказує використання державних прапорів країни, а не "опозиційного", біло-червоно-білого.

Як повідомив політтехнолог, протестуючі вимагали українців "прибрати руки геть від Білорусі", назвали президента Володимира Зеленського ворогом України і маріонеткою Сполучених Штатів, а також згадали Майдан.

За повідомленням інформагентства Белта, схожий пікет пройшов і в Бресті — біля Генконсульства України в Білорусі. Присутні учасники протесту нібито засуджують почався в країні "нацистський реванш". Деякі учасники мітингу згадали про події травня 2014 року в Одесі, коли патріотичними силами був зупинений проросійський реванш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини