Головна Новини Світ США Постачання F-16 для України: конгресмени звернулися до Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Постачання F-16 для України: конгресмени звернулися до Байдена

Демократи та республіканці у Конгресі США просять Байдена розблокувати постачання F-16 для України

18 травня 2023, 14:54 comments2968
Поділіться публікацією:

Група з 14 членів Конгресу США, серед яких представники як Демократичної, так і Республіканської партій – направила адміністрації президента Джо Байдена листа з проханням розблокувати постачання Україні винищувачів F-16. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на New York Times.

Постачання F-16 для України: конгресмени звернулися до Байдена

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Як ми бачили через те, що наші союзники спочатку не наважувалися надати танки Україні, лідерство США має вирішальне значення для надання Києву додаткових ресурсів та нових можливостей", — йдеться у листі до Білого дому.

На думку американських законодавців, надання Україні винищувачів F-16 є необхідним для "ефективного припинення цієї війни на справедливих умовах".

Як повідомлялося, винищувачі F-16 готові передати Україні кілька європейських країн, але влада США все ще не дозволяє розпочати на них навчання українських пілотів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16 . Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – заморозка війни в Україні: ЗМІ дізналися про сценарій, який розглядають США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини