Головна Новини Світ США Втрати США в Афганістані виявилися гіршими з 2011 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Втрати США в Афганістані виявилися гіршими з 2011 року

Атака в кабульському аеропорту завдала важкі одноденні втрати США в Афганістані з 2011 року

27 серпня 2021, 10:40
Поділіться публікацією:

Загибель 13 американських військовослужбовців в терактах в Кабулі — найгірший випадок з втратами серед військ США в Афганістані з 2011 року. Минулого разу подібне відбулося, коли терористи збили транспортний вертоліт — тоді загинули 30 осіб, включаючи 22 бійців військ спеціального призначення, пише The Times of Israel.

Втрати США в Афганістані виявилися гіршими з 2011 року

Втрати США в Афганістані, фото з відкритих джерел

Міністерство оборони США заявило, що 13 солдатів були вбиті після того, як два терориста-смертника, розгорнуті афганським відділенням угруповання Ісламська держава, підірвали свої бомби у ключових воріт в аеропорту і в сусідньому готелі, використовуваному для розміщення евакуйованих.

Первинна кількість жертв серед американців становила 12 осіб, які збільшились, коли від ран помер ще один військовослужбовець.

Десять з убитих і кілька поранених були морськими піхотинцями США, говориться в заяві прес-секретаря Корпусу морської піхоти майора Джима Стенджер.

Війна, що тривала два десятиліття, забрала життя 1909 американських військових. Найважчі втрати були нанесені 6 серпня 2011 року, коли повстанці збили транспорт "Чинук" під час нічного польоту в провінції Вардак на північний захід від Кабула.

Тридцять американських американських військовослужбовців, в тому числі 22 бійця спецназу ВМС США, загинули в результаті аварії, а також вісім афганців і американська військова собака.

Як раніше інформував портал "Коментарі", біля аеропорту Кабула пролунали вибухи : є загиблі і поранені. Як стало відомо, один з вибухів стався біля входу в аеропорт. За попередніми даними, вибух влаштував смертник. В результаті події загинуло двоє людей і ще щонайменше 15 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Очевидці інциденту заявляють про велику кількість поранених.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Рамзанит

27 серпня 2021, 10:31

талибы - конченные суки и твари. они хотят даже запретить прослушивание какой либо музыки!!! звери, средневековье. их нужно всех уничтожить и забыть на вечно. грязные ублюдки.


Новини