Головна Новини Світ США Президентські вибори у США: яке майбутнє чекає на Дональда Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентські вибори у США: яке майбутнє чекає на Дональда Трампа

«Коментарі» розбиралися, чого варто очікувати після вступу Джо Байдена на посаду президента США

30 листопада 2020, 13:37 comments1664
Поділіться публікацією:

Президент США Дональд Трамп заявив, що покине Білий дім, якщо виборщики, які повинні зібратися 14 грудня, віддадуть більшість голосів за його конкурента, кандидата від Демократичної партії Джо Байдена (який, згідно з останніми даними, переміг). "Коментарі" разом з експертами розбиралися, чи варто чекати якихось сюрпризів і чи буде відкрито "полювання на Трампа" після того, як він складе президентські повноваження.

Президентські вибори у США: яке майбутнє чекає на Дональда Трампа

Цілі Трампа

На думку політичного експерта, дипломата Вадима Трюхана, своїми діями Трамп намагається досягти двох цілей:

1) максимально консолідувати республіканський електорат з тим, щоб на виборах в Сенат демократам не вдалося отримати більшість;
2) закласти основи для повернення в Білий Дім через 4 роки.

"Саме тому Трамп придумує нові й нові декоративні прийоми, які покликані показати його силу, — впевнений дипломат. — Разом з тим, він вже внутрішньо готовий покинути свій пост відповідно до американських традицій. Адже для нього, як і для будь-якого його попередника, Америка завжди стояла на першому місці".

Вадим Трюхан впевнений, що ні про який "американський майдан", як люблять прогнозувати російські пропагандисти, не може бути й мови.

"Символічні виступи, які показують авторитет Трампа серед частини американського суспільства — так. Але не більше. А після інавгурації він стане рядовим, але дуже поважаємо громадянином США. Адже політичних переслідувань колишніх президентів там не буває", — підкреслює експерт.

Вилучення важелів влади

"Зараз не має великого значення, чи залишає президент Дональд Трамп свій пост або ж йому вдасться зберегти його на наступні чотири роки. Головне полягає в тому, що запущені найпотужніші історичні процеси — і у Дональда Трампа є важлива історична місія", — зазначає доктор політичних наук, професор Валентин Якушик.

На його думку, політичні та юридичні процеси, які відбуваються зараз в США, пов'язані з, як видається, успішною спробою вилучення важелів влади у президента Дональда Трампа, проявляють себе на наступних рівнях:

1. Формально-юридичний та інституціональний рівень.

Центральна адміністративна влада в США повністю офіційно переходить в руки бюрократії Демократичної партії. І пов'язаним з нею державним службовцям більше не потрібно вести "підпільну партизанську боротьбу" з "президентом-популістом", противником глобалістів.

2. Легітимність центральної влади.

Політична легітимність влади нового президента і віце-президента США безповоротно підірвана. Як мінімум третина (якщо не половина) населення США впевнені, що вибори були фальсифіковані керівництвом Демократичної партії і перемога "була безсовісним чином вкрадена" у президента Дональда Трампа.

3. Рівень можливої нової політичної динаміки.

Дональд Трамп може стати реальним динамічним харизматичним лідером традиціоналістського, консервативного руху США і пов'язаного з ним загальносвітового руху, спрямованого проти псевдоліберальної глобалістського партійно-державного істеблішменту.

4. Рівень усвідомлення виборчих та інших політтехнологій, орієнтованих на зміну політичного режиму.

Узагальнення досвіду президентської виборчої кампанії в США і її наслідків створили додатковий потужний інтелектуальний арсенал для протистояння стратегіям і тактикам "повзучих державних переворотів" та "кольорових революцій".

5. Архетипічний рівень.

Дональд Трамп має всі шанси стати зразком незламного борця за благополуччя своєї батьківщини, за природні і конституційні права громадян, супротивника безсовісних маніпуляторів, натхненника "осушення застійних боліт" державної бюрократії.

Раніше "Коментарі" писали, що Трамп може зробити гучну заяву в день інавгурації Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

тарас

1 грудня 2020, 02:26

Стаття не позбавлена змісту. А дописувач прозомбований або заангажований

Виктор

30 листопада 2020, 15:50

ТовариСЧ трамп ни к чему выше написанному никакого отношения не имеет... ТовариСЧ трамп реально отдает себе отчет, что как только оно выймет свою клоунскую жопу из президентского кресла, то все его косяки, долги, махинации, сексуальные домогательства всплывут очень быстро и очень больно и товариСЧу трампу будет ой как невесело в итоге - потому и беснуется рыжий клоун, стараясь максимально оттянуть жопу, надвигающуюся на этого нафталинового дятла...

Дніпро

30 листопада 2020, 13:58

Заангажированный бред.


Новини