Головна Новини Світ США Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на "Рамштайн"
commentss НОВИНИ Всі новини

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на "Рамштайн"

Президент США несподівано відмінив поїздку до Європи

16 жовтня 2024, 22:19
Поділіться публікацією:

Минулого тижня сумною новиною для українців стало скасування засідання групи "Рамштайн", на якому мали бути присутні Джо Байден, Володимир Зеленський та інші лідери європейських країн.

Причина не в урагані. Чому Байден насправді не поїхав на "Рамштайн"

Байден скасував візит до Європи. Фото з відкритих джерел

Засідання відтермінували через скасування поїздки Байдена до Європи, оскільки президент США вирішив не покидати свою країну у зв’язку з ураганом "Мілтон".

На думку політолога Валерія Клочка, перспективи проведення "Рамштайну" до кінця жовтня виглядають вкрай примарно, оскільки візит Джо Байдена до іншої країни в умовах діючої виборчої кампанії, коли шанси Камали Харріс на перемогу стрімко полетіли донизу, а Дональд Трамп набирає підтримку, буде використаний проти демократів.

"Будь-яка закордонна поїздка Байдена буде розцінюватися його опонентами, як зрада національних інтересів США", — зазначив він.

На цьому тлі, за словами експерта, абсолютно зрозумілі дії Володимира Зеленського, який почав представляти план перемоги кожному лідеру європейських країн окремо, тоді як задум полягав в тому, щоби на "Рамштайні" презентувати план всім разом.

"Зеленський розуміє, що в України немає часу чекати, а тому вирішив не відкладати з представленням плану перемоги. Засідання "Рамштайну" залишається вкрай важливим для України. План перемоги, який Зеленський представляв у США, швидше за все, не знайшов очікуваного відгуку в американських політиків або ж Байден запропонував на "Рамштайні" ухвалити колективне рішення. Тож з великою долею ймовірності можна сказати, що скасування візиту Байдена до Європи було свідомим рішенням, пов’язаним зі зміною геополітичної ситуації, а ураган у Флориді став лише формальним приводом", — наголосив Валері Клочок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини