Головна Новини Світ США Прихильники Трампа увірвалися до Капітолія США під час підрахунку голосів
commentss НОВИНИ Всі новини

Прихильники Трампа увірвалися до Капітолія США під час підрахунку голосів

Американці влаштували масову акцію протесту на захист Дональда Трампа

6 січня 2021, 23:10 comments1352
Поділіться публікацією:

Прихильники Трампа увірвалися до Капітолія США під час підрахунку голосів

Протести під Капітолієм США - прихильники Трампа увірвалися до будівлі. Фото: time.com

Шостого січня прихильники президента Дональда Трампа зібралися під Капітолієм США, коли депутати намагалися підрахувати голоси, що підтверджують перемогу обраного президента Джо Байдена. Громадяни вийшли на масовий протест. Дану інформацію передає CNN.

Ще вдень американці, які прийшли на акцію протесту, почали рушити бар'єри, встановлені по периметру Капітолію. Громадяни вдавалися і до бійок з поліцією. Частина людей поводила себе дуже агресивно. Дехто називав правоохоронців "зрадниками" за те, що вони виконують свою роботу.

Офіцерам поліції було дозволено використовувати перцеві балончики.

Згодом правозахисники повідомили, що кілька демонстрантів потрапили до будівлі.

Правоохоронцям довелося евакуювати з Капітолія віцепрезидента Майка Пенса, який брав участь у підрахунку голосів.

Деякі громадяни зверталися до поліції та говорили, що біля будівлі Капітолію є кілька підозрілих та небезпечних пристроїв.

Один із правоохоронців повідомив, що депутатам, які на той час були в приміщенні Капітолію, ймовірно доведеться залишитися на місцях та чекати закінчення демонстрацій. В разі нападу протестантів депутатам рекомендували прикриватися стільчиками.

Білий дім поки уникає будь-яких коментарів.

Дональд Трамп написав у своєму Твіттері: "Будь ласка, підтримайте нашу поліцію Капітолію та правоохоронну службу. Вони справді на стороні нашої країни. Будьте мирні!"

Ситуація в США залишається нестабільною. Частину подій, які відбувалися біля Капітолія, можна переглянути на відео з сайту Time.

 

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв, що обраний президент США Джо Байден заявив, що керівництво Пентагону, а також одне з ключових управлінь Білого дому перешкоджають передачі справ новій адміністрації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Читач

9 січня 2021, 00:09

Ірино, саме на таку реакцію в світі і сподівалися ті, хто допомагав Трампу стати президентом в 2016-му році. :-) Хоча правління Трампа не виправдало сподівання цих натхненників, але наостанок вони точно дуже інтесивно нагидять в Америці. Нагидять так, як звикли гидити по всьому світу, а особливо у своїх сусідів. Ви знаєте, про кого йдеться. ;-) Гидити комусь - це їхня сутність. Тому нічого дивного насправді немає.

Ірина

7 січня 2021, 00:00

Вибори прям як в нашому Василькові!!! Один в один!!! І ще говорять, що в Америці демократія, свобода і порядок!!! А нам докоряють, що маємо владу яку заслугували, тобто яку вибрали. А вся проблема в тому, що ми нікого не вибирали!!! Все підтасовано, куплено і "вибрано" без нас


Новини