Головна Новини Світ США Приховані погрози: як Росія планує змінити перебіг американських виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Приховані погрози: як Росія планує змінити перебіг американських виборів

Держдеп США звинуватив Росію в організації кампанії з дезінформації перед виборами 2024 року

5 вересня 2024, 11:33
Поділіться публікацією:

Вашингтон оголосив про нові санкції та обмеження проти Росії у відповідь на ймовірні спроби втручання у майбутні президентські вибори 2024 року. Про це пише видання BILD.

Приховані погрози: як Росія планує змінити перебіг американських виборів

США намагаються виключити можливість втручання Росії в президентські вибори

Держдепартамент США ввів санкції проти ключових фігур російського телеканалу RT, включаючи голову телеканалу Маргариту Сімоньян, і заявив про плани обмежити видачу віз співробітникам медіаорганізацій, які підтримує Кремль.

США також запропонували винагороду за інформацію про діяльність російської групи хакерів, звинуваченої в спробах вплинути на результати виборів за допомогою кібератак і дезінформації. У Білому домі вважають, що ці дії координуються безпосередньо з Кремля, щоб підірвати довіру до виборчого процесу в США.

Генеральний прокурор США Меррік Гарланд стверджує, що оточення президента Росії Володимира Путіна доручило PR-компаніям просувати дезінформацію.                                 

Міністерство фінансів США також повідомляє, що російські структури, підконтрольні владі, активно використовують дипфейки та інші інструменти для підриву довіри до виборчого процесу у США.                                                   

Особливу увагу привертає діяльність телеканалу RT, який, за даними американської влади, на початку 2024 року почав таємно вербувати американських лідерів думок для поширення вигідної Кремлю риторики.

"RT більше не просто пропагандистський підрозділ Кремля. Він використовується для проведення таємних операцій впливу", — заявив директор з комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини