Головна Новини Світ США Про що Блінкен і Лавров говорили під час зустрічі в Ісландії
commentss НОВИНИ Всі новини

Про що Блінкен і Лавров говорили під час зустрічі в Ісландії

За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, мова йде не про "бажання США ескалації конфлікту", а "про захист наших інтересів".

20 травня 2021, 03:43
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у ісландській столиці Рейк'явіку. Про це повідомляє "Інтерфакс".

Про що Блінкен і Лавров говорили під час зустрічі в Ісландії

Ентоні Блінкен і Сергія Лавров (фото з відкритих джерел)

Відкриваючи зустріч, Блінкен заявив, що США розраховують на стабільні і передбачувані відносини з РФ, і додав: "Не секрет, що у нас є розбіжності".

За словами Блінкена, мова йде не про "бажання США ескалації конфлікту", а "про захист наших інтересів". Водночас він визнав, що інтереси Росії і США перетинаються в багатьох сферах. "Ми віримо в те, що зможемо працювати разом", — висловився держсекретар.

У відповідь російський міністр підтвердив наявність розбіжностей у поглядах Москви і Вашингтона на міжнародний порядок, проте заявив, що РФ готова "розгребти завали, що дісталися в спадок від попередніх адміністрацій США щодо функціонування дипломатичних місій США в Росії і російських в США".

"І в цьому сенсі, безумовно, і Корейський півострів, і ситуація навколо іранської ядерної програми, Афганістану, являють собою теми, за якими наші представники вже активно взаємодіють. І я сподіваюся, ми сьогодні проведемо огляд всіх цих зусиль", — додав глава МЗС РФ.

Як повідомляли раніше Ентоні Блінкен і міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров сьогодні, 19 травня, проведуть першу зустріч. Вона відбудеться на полях міністерської зустрічі Арктичної ради в Ісландії. Що можуть обговорювати? Чи допоможе ця зустріч поліпшити відносини між РФ і США? Чи буде місце темі України на порядку денному зустрічі? Щоб розібратися в цих питаннях, портал "Коментарі" звернувся до експертів. Україна буде розглядатися через призму "Північного потоку-2" Директор Міжнародного інституту політичної філософії Віктор Савінов підкреслює, що головне завдання Блінкена і Лаврова — підготувати зустріч президентів США і РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини