Професор США пояснив, чому Байден не дає дозвіл Україні на удари вглиб РФ

Джо Байден вважає, що Трамп може скористатись ситуацією, якщо США дадуть дозвіл Україні на далекобійну зброю.

Професор Мангеттенського університету Ігор Айзенберг вважає, що президент США Джо Байден не дає дозвіл Україні для використання далекобійної зброї через лідера республіканців Дональда Трампа. За його словами, у такому випадку Росія може допомогти Трампу здобути перевагу на президентських виборах.

Український та американський вчений Ігор Айзенберг в коментарі телеканалу "Еспресо" розповів, чому адміністрація Джо Байдена досі не ухвалила щодо далекобійної зброї для України. За його словами, раніше він був більш оптимістично налаштований у питання ударів вглиб Росії західною зброєю, але ситуація змінилась.

"Те, що я спостерігаю в останні дні й зараз, то президенту США буде дуже складно ухвалити подібне рішення до 5 листопада. Оскільки, Дональд Трамп дуже часто почав згадувати російсько-українську війну в контексті виборів президента США. Росія може використати подібні рішення, щоб дати Трампу певні козирі напередодні голосування", - вважає професор.

Айзенберг пояснює, що Байден не хоче ризикувати перед виборами США, адже Росія та Трамп можуть використати це на свою користь.

"Саме тому в адміністрації Байдена намагаються не ризикувати, й тому так вагаються з подібним рішенням. Якщо Байдену відомо про відповідь РФ, яка може бути після надання дозволу України бити їхньою зброєю, і США потрібно буде відповідати на ці дії, то навряд чи він піде на такий ризик", - підсумовує Айзенберг.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчений Ігор Айзенберг закликав Зеленського не показувати Трампу план перемоги.

Також "Коментарі" писали про сина Трампа, який розкритикував Зеленського за "ганебні" слова про його батька.