Головна Новини Світ США Прохання не бити по НПЗ РФ вибісило Зеленського. Україна відреагувала неочікувано
commentss НОВИНИ Всі новини

Прохання не бити по НПЗ РФ вибісило Зеленського. Україна відреагувала неочікувано

Вашингтон рекомендував президенту Володимиру Зеленському перестати бити по російським НПЗ ще у лютому. Таке прохання його роздратувало, повідомляє The Washington Post,і він від нього відмахнувся

15 квітня 2024, 21:20 comments2380
Поділіться публікацією:

Як повідомляє The Washington Post ще у лютому пройшла зустріч віце-президентки Камали Гарріс із президентом Володимиром Зеленським на безпековій конференції у Мюнхені. Там вона під час конфіденційної зустрічі буцімто рекомендувала йому не наносити ударів про російським НПЗ.

Прохання не бити по НПЗ РФ вибісило Зеленського. Україна відреагувала неочікувано

Володимир Зеленський

За інформацією видання, таке прохання роздратувало Зеленського, і він вирішив його проігнорувати, оскільки не розумів, чи це її особиста позиція, чи ні. Втім, як повідомляють журналісти, уже буквально за кілька тижнів президент України отримав підтвердження слів Гарріс від інших чиновників Білого дому, в тому числі і від радника президента із питань безпеки Джейка Саллівана.

В матеріалі наголошується, що питання про необхідність ударів України по енергетичному сектору Росії розкололо американський політичний естеблішмент. Багато представників підтримують ці удари і звинувачують адміністрацію Джо Байдена в тому, що вона ставить свої політичні цілі вище за військові цілі України.

Деякі американські чиновники, які погодилися коментувати ситуацію, навіть відзначили, що Україна, мабуть, спровокувала Росію на подібні дії в енергетичному секторі, цитуючи при цьому висловлювання кремлівського диктатора Володимира Путіна. Крім того, газета The Washington Post звернула увагу на думку глави Пентагону Ллойда Остіна, про те, що такі удари не мають великого стратегічного значення, і що Україні слід більше зосередитися на "тактичних оперативних цілях".

Також в матеріалі зазначається, що побоювання США щодо можливого зростання цін на енергоресурси через удари по нафтопереробним заводам Росії є необґрунтованим, оскільки останнє підвищення цін пов'язане з іншими факторами, такими як скорочення видобутку ОПЕК+ та нестабільність на Близькому Сході.

У Європі ж "ледь приховують задоволення" від української кампанії ударів по енергетичному сектору Росії, відзначає видання і додає, що Україна подвоїла такі удари.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ударами по НПЗ Україна примушує РФ припинити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини