Головна Новини Світ США Прозорий натяк від Блінкена: чи закриють США очі на удари по РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Прозорий натяк від Блінкена: чи закриють США очі на удари по РФ

Блінкен у Конгресі заявив, що США не підтримують удари по РФ західною зброєю, але вирішує Україна

23 травня 2024, 07:32
Поділіться публікацією:

Офіційний Вашингтон, як і раніше, не підтримує та не заохочує використання поставлених Україні західних озброєнь для ударів за межами української території. Ось тільки є нюанс – лише Україна ухвалює рішення про те, як ефективно розпоряджатися цією зброєю і де її застосовувати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час слухань у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу зробив держсекретар США Ентоні Блінкен, повідомляє Радіо Свобода.

Прозорий натяк від Блінкена: чи закриють США очі на удари по РФ

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен зазначив, що завдання США та їхніх союзників – постачати Україні ту зброю, якої вона потребує для відображення російської агресії.

"Ми надали Україні необхідну допомогу. Фактично, Сполучені Штати згуртували 50 країн у всьому світі, щоб стати на захист України і не дати їй бути стертою з карти, як того хотів Володимир Путін. Ми згуртували міжнародну спільноту, щоб розділити цей тягар", – заявив голова Держдепу.

Низка членів Конгресу, включаючи голову комітету республіканця Майкла Маккола, на слуханнях у середу поставили Блінкену питання, чому адміністрація Джо Байдена забороняє Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території Росії. Вони, зокрема, виступили із твердженням, що прихильником такої заборони є радник із національної безпеки Джейк Салліван, Конгрес у своїх рішеннях про надання Україні допомоги таких обмежень не встановлював.

Читайте також на порталі "Коментарі" — паралельно з переговорами про саміт миру та гарантії безпеки, Україна веде з партнерами переговори та з приводу дозволу завдавати ударів їхньою зброєю по Росії. Це підтвердив у недавньому інтерв'ю Reuters президент Володимир Зеленський. Як оцінюєте перспективи цих кейсів переговорів (саміт миру, гарантії безпеки, дозвіл бити західним озброєнням територією країни-агресора)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

УКРАЇНЕЦЬ

24 травня 2024, 12:47

пора рашке наносить удары по сешеашке!!! тогда может эти проснуться


Новини